Det går bra nu

Jag tycker så himla mycket om mitt liv just nu! Det går så himla bra, speciellt på jobbet.

En av anledningarna till det är att jag idag har skrivit på ett anställningsavtal som gör mig tillsvidareanställd på KTH Biblioteket från slutet av september (dvs när min nuvarande visstidsanställning går ut). En tillsvidareanställning! En anställning som gäller tills vidare! Den kan gälla tills jag är död!!

En fast tjänst skulle ju vara omöjlig att få sa de! Jag hade sett framför mig hur jag skulle gå på vikariat och korta visstidsanställningar i flera år. Och nu har jag fått fast tjänst…!

Alla andra har varit övertygade om att jag skulle få förlängt, jag var lite halvt övertygad och då gällde funderingarna om jag skulle få ytterligare sex månader eller om de skulle slå till med att ge mig tolv. En tillsvidare vågade jag inte ens hoppas på.

Grejen är att två avdelningschefer som uppskattade mig slutade nu i somras. I augusti började min nya avdelningschef och även om han är bra så trodde jag inte att han skulle kunna/vilja driva att göra mig fast redan. Jag tyckte det hade varit naturligt om han förespråkat ytterligare sex månader för att se vem jag är. Som ny avdelningschef ville han ha enskilda möten med alla medarbetare och på vårt möte nämnde jag att det kvarstod en månad på min anställning och att jag gärna ville vara kvar. Han tyckte verkligen att det var hög tid att diskutera detta och skulle prata med personalchefen.

Förrförra veckan var jag hemma tisdag till fredag då jag var nedklubbad av en otrevlig förkylning. På tisdagen skulle jag så anmäla sjukfrånvaro till avdelningschefen och han svarade: ”Krya på dig! För din kännedom har jag talat med personalchefen om fortsättningen på din tjänst och min målsättning är att den inrättas som en tills vidare-anställning. Personalchefen arbetar vidare med frågan.” Iih! Jag har i alla fall en person av betydelse på min sida!

Förra veckan hade de så möte i ledningsgruppen och innan det hade personalchefen berättat för mig att hon skulle föreslå att göra mig fast. Efter ledningsgruppsmötet började det sippra ut att jag skulle erbjudas en fast tjänst men jag vågade inte tro på det förrän jag fick papper på det. Nu har jag fått det.

Och som en kollega sa: Det här medför nya grejer, saker som att jag kan låna pengar till att köpa en bostad! Wow, fatta!

KTH-studenter: jag lovar att fortsätta göra allt för er! Jag ska fortsätta köpa in böcker till er, jag ska fortsätta lägga in dem i katalogen, jag ska fortsätta svara på era frågor i både telefonen och i disken. Jag ska göra det för alltid, för alltid för er. <3

4 kommentarer

  1. Grattis Marie!
    Detta är ju sensationellt stort! :)
    Finns bara ett ord för det och det är…
    WOW!

  2. Tack så mycket! Det här är nog både coolare och större än jag kan ta in just nu. Det känns precis som vanligt men jag antar att jag får sluta hänga på AMS’ webbsida nu. :P

Kommentarer är stängda.