Joellys att-läsa-lista

I flera år har jag pratat om min ”boklista” där jag samlar böcker jag som jag vill läsa. Grejen är bara att jag aldrig faktiskt har skrivit den där listan. Ibland har jag listat kanske en sex böcker i huvudet, glömt bort listan och nästa gång börjat om med helt andra böcker i huvudet. Detta har även lett till att jag inte vet vad jag ska leta efter när jag väl är i biblioteket på jakt efter något att läsa. Att browsa skönlitteratur tycker jag är jättesvårt – det finns så mycket så det blir övermäktigt! Facklitteratur är lite enklare då jag går till en hylla jag tycker om och pillar på bokryggarna en stund.

Men nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort en boklista och, eftersom jag är ett barn av min tid, är listan virtuell. Häpp. Således har jag alltid med mig boklistan och kan uppdatera. I dagsläget är den långt ifrån komplett och betydligt längre än listan med lästa böcker, av naturliga skäl – jag har bara haft listan i två veckor.

Så, vad måstemåste jag läsa? Vilka böcker ha snygga omslag och vilka har hiskeliga? Vad är bra? Vad är roligt? Vad är intressant? Vilka är tröga men värda att läsa ändå? (Kom inte med LotR bara, det orkar jag inte).

2 kommentarer

 1. Tänkte bla tipsa om ”Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket” (som för övrigt måste vara jordens bästa boktitel?) men såg att du redan läst den, så jag tipsar om dessa i af =)

  ”Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?” av Bjørn Sortland

  ”Svarta vykort” av Marcus Birro

  ”Peter Pan i Kensington Gardens” & ”Peter Pan och Wendy” av J.M. Barrie (läs de äldre utgåvorna om du kan få tag på dem, mycket vackrare översättning!)

  ”Juloratoriet” av Göran Tunström

  ”enligt Maria Magdalena” av Marianne Fredriksson

  Sex stora läsupplevelser (för mig i alla fall) som du inte bör missa =)

  Kramar

 2. Stort tack, Emma! Samtliga är tillagda nu och har fått prioriterad plats (bara i mitt huvud dock)! :)

Kommentarer är stängda.