Nobel 2009

Gårdagen var helt fantastisk. Jag saknar verkligen ord för att beskriva det hela. Det var så overkligt och så bra.

Middagen var jättebra. Det serverades god mat och god dryck och det intogs tillsammans med trevliga bordsgrannar. Strax innan tio tågade vi ut med våra fanor och standar och höll dem under talen. Vi syntes inte så mycket i tv-bild tydligen men från folk i salen fick vi höra att vårt standar varit ”föredömligt stilla” – och då svajade vi ändå betänkligt mer än under genrepet! Efteråt blev det dans i Gyllene Salen innan vi for till KI för Nobel Night Cap.

NNC var… den absolut bästa fest jag någonsin varit på. Jag kan inte i dagsläget se hur något skulle kunna slå den. Flera rum med olika teman, olika underhållning hos varje, olika dryck och mat överallt. Alla var uppklädda till tänderna. Det fanns chokladfontän, vinbar, absinthebar, mousserandebar, whiskeybar, flera ölbarer, flera drinkbarer (en gjorde godisdrinkar!), matbord som serverade alltifrån Stiltonsmaksatta chips till kyckling till cigarrer till godis. De som arbetade hade klädsel som matchade det rum som de befann sig i: folk utomhus var frostnupna med silverhår och vita ögonfransar; i ett rum – där en stråkkvartett spelade – serverades snittar och personalen hade vita strumpor för ansiktena och vita linser – läskigt!; i rummet med storband och senare pop serverades skaldjurssnittar av 20-talsklädda människor; i närheten av där det serverades riktig nattamat – som man givetvis förbeställde bord till – fanns en vinbar och trio på sångerska, pianist och basfiol som spelade trevlig musik. Det var fantastiskt.

När vi hade gjort allt vi ville, sett allt vi ville, ätit allt vi ville och pratat med alla vi ville åkte vi hem. Jag lyxade till det med en taxi och fick en hel liten minibuss för mig själv. Det var trevligt att åka genom Stockholm samtidigt som morgontidningen levererades.

Sexåringen i mig är så nöjd, så nöjd. Nu har hon fått gå på Nobelfesten i precis en sådan klänning som hon såg på tv 1992: en klänning med puffärm.

Nobelfesten är grymt cool. Jag är så glad över att få ha varit där.

2 kommentarer

  1. Gud vad häftigt att du var där! Nu blir jag helavundsjuk kan tänka mig att det var riktigt maffigt! :)

Kommentarer är stängda.