Lista om vad man gör för miljön/naturen/klimatet/younameit

Har sett den här listan i flera bloggar så nu snor jag den helt sonika.

De tre bästa sakerna jag gör:
Äter vegetariskt.
Källsorterar (tidningar, kartong, glas, plast, the usual förutom kompost).
Tar i 99% av fallen med mig tygkassar till affären.

De tre sämsta sakerna jag gör:
Okynneskör bil.
Följer inte frukt- och grönsakssäsongerna så bra.
Maskiner och lampor står på i onödan här hemma (fast jag stänger av dem hela tiden! Vi måste ha en hustomte som sätter på dem lika fort igen)

Tre saker jag kan bli bättre på:
Kompostera (hos oss skulle det räcka med att slänga komposterbart i en egen påse).
Följa frukt- och grönsakssäsongerna (det kan inte ens vara svårt!)
Handla mer ekologiskt/Rättvisemärkt.

— Uppdat. —
Kom på en till sak jag gör! I 90 % av fallen där kassapersonalen vill stoppa ner min vara i en påse så tackar jag nej till det. Ofta har jag med mig tygkassar och om inte det så i alla fall en handväska som kan svälja rätt mycket. De sista 10 % är när jag mot all förmodan inte har tygkasse, inte får plats med i dem jag har eller när jag är för trött. Jag hade en sådan dag för någon vecka sedan. Jag var seg och trött och hann inte med att tacka nej till påsar i någon affär den dagen. Asså påsar… de är bara jobbiga. Sambon gillar dem för man kan använda dem som soppåsar senare. Världens dyraste soppåsar för 1,50 kr styck tycker jag. Det blir billigare om man köper soppåsar på rulle. Men vi kommer nog dit en dag, vi med. Till dess fortsätter jag att inte bidra med potentiella soppåsar till det här hushållet.