But when we leave this year we won’t be coming back, no more hanging out cause we’re on a different track

Efter varje högskoletermin jag avslutat har jag skrivit ett brev till mig själv som jag får läsa när jag tar examen. Det har handlat om förväntningar och vad som hänt under terminen sammanfattat på en A4. Så vad kommer brev 7 handla om? (Brev 1 skrevs kvällen innan uppropet på Kau).

Vårterminen 2008 har handlat om rutiner. Så här mycket rutiner har jag inte haft sedan jag gick på gymnasiet och faktiskt hade ett schema som såg likadant ut vecka efter vecka. Nu har jag haft ett måndagtillfredagschema, och efter prickinförandet har det handlat om att vara i tid också. Ett tag där i februari, mars handlade mina dagar om A600-Rabalder-A600-möte-träning-sova-A600-Rabalder-A600-möte-träning-sova. Det har varit många sena kvällar. Kåren har tagit tid. Jag har tillbringat jäkligt mycket tid i Kårhuset och A600. Jag har spenderat en förmögenhet på fika, på kakor, paj och kaffe. Det har varit en jakt på att inte få prickar.

Det har handlat om att komma till freds med mig själv som gapig, högljudd brud (i alla fall i mitt huvud). Jag har slutit fred med mitt hår, lockigt, rakt, svart, brunt, lugg. Det har handlat om mod, att göra saker jag velat länge och piercingar. Det har varit roliga, färgglada nagellack. Det har varit bloggar; nya bloggar, gamla bloggar, nya utseenden, nya adresser. Förlåt, men jag är min blogg till stor del. Det har varit att inte orka vara vuxen utan vara barnslig och liten (en tårtbit med A600). Det har varit get-together-kvällar med tv, filmer, pizza och spel. Det har varit pubar, overall, Rabalder, alkohol, dans. Det har varit sjukt många promenader fram och tillbaka i stan. Det har varit Max. Det har varit vegetarisk mat och vegetariska diskussioner.

Det har varit uppsats. Det har varit ilska angående uppsatsen. Det har varit glädje angående uppsatsen. Det har varit associationslekar, ett-två-tre-stjärna, rullstolsrace, tryckapåknappenannarstjuterdet. Mystiska kvinnan har eggat oss. Vi har varit primitiva och borstat varandras hår. Vi har förevigat en del av allt det knäppa med kort. Det har varit nu slutar vi med godis/socker/kaffemedmjölk/kakor/trappor någon gång varje månad. Det har varit strukustrukrutrsturkutur… struktur och andra omöjliga ord. Vi har lärt oss om kolonialism, Udmurtien och andra viktiga saker.

Vi har pratat. Vi har varit skitjobbiga. Vi har överröstat alla andra. Vi har drivit alla andra ur datasalar. Det har varit möten, fan vad möten det varit. Möten. Möten. Möten. Långa möten. Kårjobb. Gaaaaah!

Så, där har ni min vårtermin.