Brev 8.

Hej jobbiga unge.Nu är vi skittrötta. Dumma dåliga luft i dumma datasal. Men vem bryr sig just nu? Vi är ju faktiskt färdiga med undersökningen. Det tog en dag alltså. Hurra. Imorron ska vi börja analysera. Eller ge oss själva ledigt. Det beror på.

Vi har suttit och sagt saker som ”etta, etta, nolla, etta, nolla, etta, etta, nolla, etta, nolla… åtta, sjuttiofem” och folk har undrat vad vi gjort, men det är jättelogiskt egentligen. När man vet. Etta betyder relevant dokument, nolla betyder icke-relevant. Vi räknade genomsnittlig precision med DCV 10. Åtta betyder åtta procents precision på DCV 200 och sjuttiofem sjuttiofem procents recall. Jättelogiskt. Du fattar, eller hur Agnes? Maaja och jag fattar. Ingen annan fattar. Det betyder att vi är alldeles för insyltade för vårt eget bästa.

P&K, E-N