Brev till en tjugotremånadersperson

Till mitt barn på tjugotremånadersdagen!

Om en månad fyller du två år…! Hur gick det till?!

Det slog mig tidigare att vi ju börjar komma ifrån det här med småbarn på riktigt nu. Jag bryr mig inte lika mycket om tygblöjor, bärsjalar eller BLW längre. Du är ju till och med blöjfri nu! Jag ska bara komma mig för att sälja av blöjorna också…

Du har varit sjuk en del nu sedan nu började på förskolan. Inte så konstigt kanske, men tråkigt. Vi har dock myst hemma och tagit det lugnt.

Du gillar inte när jag går och lämnar dig på förskolan. Då är du ledsen i pedagogens famn, men du låter dig tröstas av dem och är OK efter en fem minuter. Det har pedagogerna ringt och berättat. Det är klart att det är en sorg att skiljas, det tycker jag med och jag saknar dig med!

När du inte saknar mig så verkar du ha rätt kul på förskolan ändå. Jag hoppas det blir roligare för dig framöver också.

Trots att du fortfarande inte säger så mycket så är du såå tydlig med vad du vill. Det märks när jag refererar samtal vi haft, du och jag, för din pappa eller mormor. Jag lägger liksom ut orden, fast det inte är ord som du sagt, men det går så lätt att läsa in vad du menar.

En dag när vi skulle gå på promenad ställde du dig i vardagsrummet och pekade på något. Jag frågade vad du menade och då sa du ”Agn!” Ah, du ville ha lära-gå-vagnen som stod i soffan och som du älskar att köra runt med. Bra ord att kunna!

Vi pottar dig vid läggning, när vi ska gå och lägga oss (om du inte redan vaknat till och velat potta tidigare) och eventuellt på natten. Det är ju inte det roligaste att vakna av att du gråter och springa upp på toaletten med dig, men hellre det än kiss i sängen. Jag är så imponerad av att du faktiskt vaknar till och meddelar innan du gör något. Heja! Och det är så väldigt tomt i badrummet nu sedan alla tygblöjegrejer och skötbädden försvann därifrån. Det finns typ… plats!

Du är oftast där ditt syskon är, helst på samma stol. Det är han inte alltid så glad över, men andra gånger säger han med silkeslen röst att han ska hjälpa dig med vaddetnuär. Åh vad underbara ni är mot varann för det mesta!

Jag älskar dig, nu och för alltid!

Puss och kram,
din mamma