Till mitt barn på 22-månadersdagen

Till mitt älskade barn på tjugotvåmånadersdagen!

Tjugotvå månader idag och på måndag börjar du på förskolan! Du har förvisso haft en långsam inskolning under december men från och med måndag kör vi ordentligt, du och ditt syskon på förskolan, jag och din pappa på våra arbeten. Vilken omställning för oss alla!

Du har så himla mycket hår! I alla fall i jämförelse med ditt syskon i samma ålder. Jag älskar att du har små lockar och korkskruvar. Snart får vi kanske klippa luggen på dig, men än så länge fungerar det att kamma det åt sidan.

Du är blöjfri på heltid nu. Jag hade väl någon tanke om att vi kanske skulle plocka bort blöjan redan i höstas, men jag arbetade ju och var i såna fall tvungen att få med din pappa på tåget. Sen glömde jag bort att ta fram böcker (ja, jag har flera böcker i ämnet). Men några dagar innan jul bestämde vi oss för att ”vi kör!” Eller ja, jag tyckte det var en bra idé men din pappa ville först vänta till i sommar. Jag frågade vad som skulle bli bättre då men han hade inget svar. Så vi körde! I mellandagarna satte jag bara på dig byxor en dag, pratade om att vi går på pottan eller toan nu och gick med dig helt sonika när det såg ut att behövas. Nu minns jag knappt men det var inte många missar alls. Men vi fortsatte med blöja på natten. Efter två nätter körde vi dock utan. Visst, det blir lite blött i sängen ibland men det är ändå bättre än det hade kunnat vara ( i våra värstascenarion). Summa summarum är vi vuxna nöjda med att vi körde nu och det är säkert skönare för di också.

Du gillar Babblarna mer och mer, hur nu det är möjligt. I julklapp fick du deras skiva, fem böcker med dem och ett underlägg. Du säger ”mamma”, ”Babba”, ”Dadda” och ”Diddi”. Det är skönt att jag får vara med i denna exklusiva skara!

Du sover helt OK, du äter helt OK. Du tycker om att gå i kylskåpet och ta en tomat eller korv när du är hungrig. Du smakar på det mesta och äter glatt.

Du älskar ditt syskon och leker gärna med honom, oavsett om han spelar Minecraft, ser på tv, klättrar eller något annat. Du gillar fortfarande att leka tittut. Du gillar att slänga dig raklång i sängen och studsa. Du tycker om att läsa böcker. Du har börjat gå på pottan från att tidigare bara ha velat sitta på toaringen och nu kan du ju själv gå dit, dra ner byxorna och sätta dig – praktiskt för alla. Du är väldigt mammig överlag, säger ”mamma”, saknar mig när jag inte är med dig, blir tokglad när jag kommer hem – det är ömsesidigt, min älskling!

Jag älskar dig så, mitt barn, nu och för alltid!

Puss och kram,
din mamma