Mediekonsumtion i juni

Jag vet inte om jag läste, lyssnade och såg på ovanligt mycket i juni eller om jag bara kom ihåg att skriva upp det. Det blev nästan en hel sida i alla fall.

Filmer och serier

Vi såg andra delen om Tore Wretman på Svt och resten av avsnitten av ”Tänk om…”.

På Netflix såg jag filmerna ”Jumanji” för den hade partnern aldrig sett, ”Walt before Mickey”, ”Mirror, mirror” som var en nyinspelning av Snövit med Julia Roberts och ”Whip it” med Ellen Page och av Drew Barrymore om roller derby. Kul att se filmer!

Vi såg klart andra säsongen av ”Chef’s table” och fjärde säsongen av ”Orphan Black”. Jag har sett ”OC” när jag varit ensam. I slutet av månaden började vi se ”Person of interest” och det var jättebra! Tur att det finns två säsonger på Netflix och jag hoppas att de sista tre kommer sen.

Poddar

ABpodden är min bästa mediepodd. Jag lyssnade också på Mediepodden och på fantastiska ”Människor och migration” från Arena Idé. TVDagspodden släppte ett sommaravsnitt (där jag fick tipset om ”Person av interest”!).

Sveriges radio var som vanligt en skattkammare att ösa bra program ur: EU-podden var extra intressant den här månaden, men också USA-valspodden, Det politiska spelet, P3 Om och Konflikt – alla berörde Brexit på olika sätt. Jag lyssnade på P3 Dokumentär om ”Fallet Sofie”, ”Polismordet i Högdalen”, ”Statskuppen i Chile” och det extrainsatta om ”Massakern i Orlando”. Jag hann också med Tendens’ avsnitt om ”Familjehemsfabriken”, P1 Dokumentärs två avsnitt om ”Att ta ett barn”, Psyket med Frida Vega Salomonsson och P4 Dokumentär ”Vi ses i Israel nästa påsk!” Jag har inte skrivit upp det men jag vet att jag lyssnade på P4 VärldenMedierna och ”Människor och tro” också.

 Musik

Jag fortsatte lyssna på Kents ”Då som nu för alltid” och Lars Winnerbäck släppte sin skiva ”Granit och morän”.

Böcker

Mitt abonnemang på Storytel skulle gå ut i slutet av juni så jag hetslyssnare på ”Torka aldrig tårar utan handskar, del 1” av Jonas Gardell och sista delen om Maj, ”Liv till varje pris”, av Kristina Sandberg. Jag läste också ”Naturligt snygg” av Hannah Sjöström om giftfri skönhetsvård och ”Ceremonier i livet”, en bok om hur en kan fira milstolpar i livet utan kristendom. Jag har också påbörjat Lisa Erikssons bok ”Bli vän med din PMS”. Jag läste också ”Närmare något” av Simon Krohn, ”Hon är arg” av Maja Lee Langvad och ”Ett transfeministiskt manifest” av Maria Ramnehill men dem skrev jag tydligen inte upp.

OK, så jag missade tydligen att skriva upp en massa grejer och ändå lyckades jag fylla en sida? Tjena…

Mediekonsumtion i juni
Mediekonsumtion i juni