Uppdatering dagboken

Uppdatering av hur min dagbok ser ut. Jag har just nu cirka femtio sidor kvar innan den är slut. Den har räckt förvånansvärt länge!

Lagom spännande uppslag ur dagboken. :P
Lagom spännande uppslag ur dagboken. :P

Leuchtturm1917 har innehållsförteckningar i sina anteckningsböcker och medan den nästan är full i min BuJo så är den ganska tom här i dagboken: jag samlar dem månadsvis.

Innehållsförteckning
Innehållsförteckning

Jag skriver just nu ungefär varannan dag, allt från en sida till fler sidor. Det är jätteskönt att skriva. Det går för det mesta av sig själv. Gnäll, glädje, tankar, oro, irritation, uppdateringar om saker jag skrivit förut, sammanfattningar av vad vi har gjort skriver jag ner. Här känner jag att det är skönt att inte vara begränsad till en sida per dag. Jag skriver när jag vill och hur mycket jag vill.

När jag var yngre förstod jag till exempel inte min mamma som hade slängt sina gamla dagböcker (!), men nu gör jag det. Den här dagboken är inte tänkt att någon annan än jag själv ska läsa. Jag skriver saker som jag vet vad jag menar med, men som säkert kan missuppfattas om någon annan skulle läsa dem, exempelvis när jag tillfälligtvis är arg på min partner. Och nej, jag menar inte att folk är dumma i huvudet men det är skönt att få skriva det ibland, få det ur systemet. Så det gör jag i min dagbok. Jag måste verkligen skriva instruktion någonstans om att de ska slängas eller brännas olästa. Det känns viktigt.

Det känns också roligt att ha kommit igång och börjat skriva dagbok såpass frekvent som jag ändå gör nu! Jag skriver både när jag mår bra och när jag mår sämre, till skillnad från förra året när det bara var när jag mådde dåligt. Så hurra för 2016, att skriva dagbok och må bra!