Hobonichi Cousin Avec

Hobonichi säljer en variant av sina kalendrar som är tvådelade, en bok med januari-juni och en med juli-december. I början på juni så ”rear” de ut böckerna genom att börja sälja juli-december-boken enskilt. Jag var sugen på att testa hur det var att ha dubbelt så mycket utrymme varje dag, så jag beställde en Hobonichi Cousin (A5) Avec.

Hobonichi Avec A5
Hobonichi Cousin Avec

Först i boken finns ett uppslag med årsöversikt för 2015, 2016 och 2017.

Årsvyer i Hobonichi Avec A5
Årsvyer i Hobonichi Avec A5

Upplägget nedan, med hela månaden i små rutor, det är nog mitt favoritupplägg för en månadskalender. Jag får snabbt en översikt över månaden, ser vad som händer och när. Här har jag dock inte hunnit fylla i än.

Månadsuppslag i Hobonichi Avec A5
Månadsuppslag i Hobonichi Avec A5

Det finns också den här typen av månadsvy. Den här tycker jag inte om lika mycket som den ovan. Vad ska jag använda den här till och varför finns det dubbla månadsvyer?

Annan månadsvy i Hobonochi Avec A5
Annan månadsvy i Hobonochi Avec A5

Aha, så här kan en ju faktiskt göra! Jag kom på att jag kan notera saker i dem, sådant som skulle kunna vara i en vanemätare. Jag var bättre på att exempelvis använda tandtråd när jag fick fylla i en ruta när jag gjort det. Så lättlurad är jag.

Månadsvy med olika vanemätare som jag vill fylla i
Månadsvy med olika vanemätare som jag vill fylla i

Första dagen i min Hobonichi Cousin Avec! Jag tänker att jag skriver ner vädret, mat, saker jag lyssnat eller sett på, läst, tänkt eller annat. Kanske att jag börjar följa någon av alla utmaningar som florerar på Instagram och i planer communityt?

1 juli i Hobonichi Avec A5
1 juli i Hobonichi Cousin Avec

Jag tänker att jag ska använda den här som en form av bullet journal. Ja, jag vet att jag inte är klar med min vanliga bullet journal, men jag vill gärna testa den här. Jag tänker att jag kan få in de dagliga anteckningarna som jag vanligtvis skriver i min BuJo här också. I BuJon blir det mest dagliga anteckningar och sedan separata samlingar med mediekonsumtion och annat. I Cousin tänker jag att jag kan skriva ner direkt vad jag lyssnat på den dagen. Det blir en annan form av antecknande och sparande av mitt liv. Jag testar det här den här hösten och så får vi se hur jag känner inför 2017.