Lusinvasion

Jag har fått bladlöss på några av pelargonerna! Det såg väldigt konstigt ut på en blomma så jag skickade en bild till en kompis som svarade att det högst troligt var bladlöss. Jag blir äcklad av att bara tänka på de små krypen…

Kompisen sa att jag skulle ställa dem långt från de andra blommorna, eftersom det sprids enkelt, och duscha med såpavatten. De värsta angripna kunde till och med få bada rötterna i det, sa hon, eftersom det kunde finnas ägg i jorden. Så äckligt.

Nu har jag sprejat alla blommor som såg det minsta misstänkta ut och de värsta fick bada. Mina händer luktar fortfarande såpa från imorse när jag fixade med dem innan jobbet. Dö, bladlöss, dö!

Jag hoppas det ger med sig. Brr…!

Men det börjar nog bli dags att ställa ut alla pelargoner. De angripna har fått tillbringa två nätter ute och de verkar må bra. När pelargonerna är ute så blir det nog enklare för mig att hålla koll på dem också för då går jag förbi dem mer frekvent än vad jag gör nu när de står i hobbyrummet.

IMG_8191
Bild på en inte angripen pelargon!