En fredag i maj

Igår är både partnern och stora barnet borta, så jag och lilla fick roa oss själva. Det var inga problem. Vi åkte till Blomsterlandet och handlade lite grejer och sen åkte vi hem och planterade dem. Den lilla älskar jord, att gräva och känna – på sina egna villkor såklart! han är inte alltid sugen på att lägga jorden där jag önskar den –  men vi hjälptes åt och det blev riktigt bra. Sen vattnade vi.

Där sitter de, katten och barnet, och umgås. I alla fall en liten stund, medan jag hann fota dem.img_8868

Vår första sommar i huset så planterade vi några jordgubbsplantor i lervällingen som var under träden, men allt eftersom har det vuxit gräs där och det har blivit svårt att hålla gränsen mellan gräsmatta och plantor och det kom en massa gräs bland plantorna… Så i år bestämde vi oss för att bara köra över plantorna med gräsklipparen och sätta gubbar i krukor istället. Hoppas det ska blir bra. Jag är lite sugen på en hel krage med jordgubbar men det kanske får bli ett annat år.
img_8874 img_8872

Två av mina tre lavendlar har gett upp så det fick bli några nya. Åh, jag älskar lavendel! Jag vill ha ett helt lavendelhav egentligen. Hela gräsmattan…!img_8883