Mediekonsumtion i maj

Förra månaden kändes det som att jag inte hann läsa eller lyssna på något medan jag i maj inte hade plats att skriva ner allt! Så jag kanske lyssnade på saker i april men som jag aldrig antecknade.

Så här var maj i alla fall!

Läsning

Jag fick igång min läsning med Nina Åkestams ”Jiroekonomi” som var intressant och jag lyssnade på Fredrik och Filips bok ”Tårtgeneralen” som var en mycket märklig historia. Jag läste ut ”Rumsrent” av Katarina Johansson och ”Skillnadens trädgård” av Sara Bäckmo. Sista dagarna klämde jag ”Palimpsest” av Lisa Wool-Rim Sjöblom, ”Hej hej vardag” av Louise Winblad och ”Jag är den som är den” av Elin Lucassi.

Poddar

Jag har verkligen börjat gilla ”ABpodden” som är en mediepodd med Margret Atladottir och Lisa Bjurvald – det rekommenderas verkligen! Det var när de snackade om Mediepodden och ba ”vi var först” som de verkligen vann över mig.

Jag har lyssnat på alla P3 Dokumentär som har gått och de är alla bra, som vanligt. Speciellt ”Fallet Bobby” fick mig på fall. USA-valspodden och ”Det politiska spelet” varje vecka tillsammans med P4 Världen och Medierna som är mina måndagslyssningar. Tre avsnitt av podden Psyket gillade jag: Kristoffer Triumf, Therese Lindgren och Kristian Anttila, speciellt Anttila. Jag lyssnade på ett avsnitt av ”Ögonblicket med Mohamed El Abed” som handlade om Emma Rosman och hur hon tillsammans med andra utvecklade appen Welcome. Avsnittet av Romancepodden om Mr Darcy var roligt och ännu bättre var det om Mary Sues!

img_9147

TV

Jag började se om OC och Nollor och nördar på Netflix och Orphan Black har vi fortsatt att se varje vecka – såå bra! ”Tänk om…” med Fredrik Lindström på Svt har vi sett ett avsnitt av och första avsnittet om ”Tore Wretman, kökspojken”. Vi såg klart säsong tre av Elementary också! Jag hade glömt bort hur bra den serien var! I början av månaden, när det var Eurovision Song Contest-yra i stan, såg vi som vanligt SVT:s inför-program och sedan själva programmen. Jättebra! Både showen i sig och många av låtarna. Det var en intressant låt som vann även om det inte var min största favorit.

Att de lade ner Nollor och nördar efter inte ens en säsong kommer jag aldrig förstå! Det var bland det bästa jag hade sett dittills i mitt liv och det står sig fortfarande så bra!

OC är så mysigt att se igen. Det är mycket dramatik samtidigt som jag känner ”att ni orkar tjafsa om det här lilla, har ni inte större problem…?!” Och nä, det har de inte. Eller, Jimmy har ju det. Han har riktiga problem. Jag har ont i magen för hans skull. Han menade väl men det blev så fel. På gymnasiet hade jag en jättecrush på Seth men nu känner jag – störig kille som vill vara ensam/svårare än han är? Och varfö-öh-ör hänger han efter Summer – allt han vet om henne är ju sånt han byggt upp i sitt huvud? Han känner henne inte – hur kan han då vara kär i henne?! Den vuxna i mig fattar ingenting. Marissa ser så liten ut och då tyckte jag att Ryan kändes så gammal för jag visste att skådespelaren var så mycket äldre, men nu känns han som ett rätt trovärdig 16-åring. Alla konstiga beslut han tar verkar i alla fall rimliga nu, tycker jag. Rimliga för en 16-åring. Åh, så bra serie. Så bra i magen det känns när jag ser det. Sånt himla mys!

Musik

Jag har för första gången på flera år köpt skivor! Jag saknade flera av Håkans skivor, en av Lars Winnerbäck och Hello Saferides senaste, så de har jag köpt tillsammans med den senaste Kentskivan ”Då som nu för alltid”. Det enda jag har lyssnat på är dock Kent och den finns i ett eget inlägg.