Läsning i maj, eller oläsning i maj?

Jag har hamnat i en lässvacka tror jag. Där hemma håller jag på med Katarina Johanssons ”Rumsrent” men den var sådär rolig att läsa. Vi renoverar inte just nu och jag orkar inte läsa om giftiga ämnen i färger bara för att. Jag håller också på med ”Skillnadens trädgård” av Sara Bäckmo. Den är väldigt fin, fina bilder, texter om hur hon byggde fram sin trädgård men jag kände mig inte så inspirerad när jag läste den, utan jag fick mer känslan ”så här gjorde jag och alla kan också göra den här resan” fast jag känner att ”nej det kan jag inte med min trädgård på 300 kvm totalt och ett arbete där jag inte arbetar hemma eller på obekväm arbetstid!!” Men det sitter mer i mitt huvud än i boken antar jag.

En morgon på väg till jobbet så började jag lyssna på ”Tårtgeneralen” av Filip och Fredrik. Jag vet inte varför jag hade den lagt den som offline i Storytel men jag började lyssna och tyckte att den var lite rolig.

Annars är det klent med läsning just nu. Den här månaden verkar jag bara ha läst ”Jiroekonomi” av Nina Åkestam enligt Goodreads och den var en kort sak på 28 sidor.

På biblioteket hemma står jag i kö på ”Hon är arg” av Maja Lee Langvad. På Stadsbiblioteket i Stockholm köar jag på ”Närmare något” av Simon Krohn, ”Ett transfeministiskt manifest” av Maria Ramnehill och ”Palimpsest” av Lisa Wool-Rim Sjöblom.

Jag har också en överfull hylla hemma med böcker som jag inte läst än. Där skulle jag kunna botanisera och läsa saker utan stress för att de ska återlämnas ett visst datum.