Jag vet vad jag ska bli – systembibliotekarie.

Under den senaste kursen om Information retrieval (IR) har jag roat mig med att skriva ner lite av vad läraren har sagt. Han är lustig. Jag tyckte länge att klassikfikationsläraren skulle bli Årets lärare, alternativt SubRep-läraren, men så började den här kursen. Läraren J är så nördig men det är trevligt samtidigt. Han är lite som en hybrid mellan en teknolog och en humanist. Under förra kursen höll han någon föreläsning och matematiska termer blev väldigt humanistanpassade. Likadant i den här kursen. Andra föreläsare på högskolan brukar tycka att förstår ni inte här och nu kan ni ju alltid läsa er till det i litteraturen, men inte J inte. Då tog han det en gång till, ”det är därför jag är här – för att ni ska lära er”, och konstigt nog så gjorde vi det.

”Jag tänkte börja tala om – tal.”

”Om ni tar en form… en oval… och en rektangel…”

”…väldigt spännande för övrigt.”

(Dissande av kursbokens författare:)
”Men så är de ju dataloger och inte matematiker.”

”Nu gör jag en vektor!”

”Och bara för skojs skull så räknar vi ut vinkeln också.”

”Har ni läst grekiska?!”
(Varför skulle vi ha läst grekiska?!)

”Där har ni måttet framför er, livs levande.”

”…programmerarna har haft roligt.”

”Koll 2 har ju alltid varit datakollegiet, det matematiska kollegiet.”

”Det här är inte bara IR. Det är IR+!”

Jag tycker kommentarerna är roliga i alla fall, men jag inser att de mest verkar konstiga så här, men det får ni ta.

Rapporten som skulle skrivas i kursen fick såklart ett litet citat instoppat – M och jag kan inte hålla saker på en seriös nivå – men ordet ”fucking” kunde vi inte få in på något snyggt sett. Även om varje uppsats/rapport egentligen mår bra av minst ett ”fucking”. Så det så.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.