Mediekonsumtion i april

I början av månaden lyssnade jag på Kalibers nyhetsdokumentär ”När Sverige stängde gränserna” och blev väldigt illa berörd. Om det varit jag som tvingats fly? Om det varit jag som var tvungen att riskera mitt och min familjs liv och så säger ett säkert land ba ”nä”. Vaddå ”nä”?? Lyssna! Så viktig och bra!

P1 Dokumentär sände ett program om säsongsarbetare på en kyrkogård. Det var en intressant inblick i ett arbete och i några människoliv.

Det absolut bästa var dock Kentpodden! I andra avsnittet pratar de om att de inte kan diskutera alla låtar på albumen för då skulle varje avsnitt bli så långt – ja? Vad är problemet med det då? Som en kompis sa: ”de pratar väl bara för inbitna ändå”.

Böcker jag har läst är ”Det mest förbjudna” av Kerstin Thorvall, ”Alla borde vara feminister” av Chimamanda Ngozi Adichie och ”Århundradets kärlekssaga” av Märta Tikkanen.

Film och serier jag sett är Downton Abbey säsong 1-5 (6 finns ju inte på Netflix!!), ny säsongen av Orphan Black och Unbreakable Kimmy Schimidt och sista helgen såg vi faktiskt en film (!), Maleficent som var jättebra!

Marit Bergman släppte sitt nya album, ”Molnfabriken”,  i början av månaden med bland annat den fantastiska ”Dansa mamma”. Det visade sig också att Lars Winnerbäck (”Granit och morän”) och Håkan Hellström (EP:n ”1974”) hade släppt låtar som jag missat och

IMG_8535