What are your mornings like?

Tidigare när jag skulle jobba gick jag upp 5.45 och tog bussen som gick 6.30. Jag hann allt jag skulle, men det blev alltid lite stressigt. Så satte jag klockan på 5.30 en dag och hann hur mycket som helst?! En morgon hann jag till och med jobba undan lite föreningsgrejer som jag inte brukar hinna på kvällen eftersom jag då hänger med barnen och efter läggningen brukar jag vara för trött. Då var det helt perfekt att sätta mig tidigt på morgonen och få det gjort. Jag hann sen äta frukost i lugn och ro och ändå gå till bussen i tid. Perfekt.

Om det är måndag så brukar vi sova tills barnen vaknar och det kan vara allt från halv sju till halv nio. Det är mysigt. Då tar vi god tid på oss, äter frukost och gör i ordning oss så vi hinner något innan det sen är lunch. Skönt att inte behöva stressa alla dagar.

På tisdagar går vi upp vid halv sju eftersom stora barnet ska till förskolan den dagen. Det brukar inte bli så stressigt den här dagen heller, speciellt inte nu när det inte behövs så mycket utekläder längre och jag och den lilla behöver ju inte vara färdiga-färdiga heller, bara påklädda, eftersom vi oftast åker hem när vi lämnat stora barnet.

På helgerna varierar det men en sak som slagit mig är hur jag inte fungerar innan jag fått kaffe. När jag är ensam med barnen är det inga problem, då fixar jag toalettbestyr för samtliga och kan klä på oss innan vi går ner och jag får kaffe, men det är helg och partnern är hemma, då är det som att min kropp bara stänger ner. ”Nej, jag tänker inte fungera innan kaffe, så det så.” Det är ju trevligt av kroppen att inte göra så när jag är ensam med barnen, men rätt onödigt att göra så alls kan jag tycka…?

Journal prompt från Hello Neverland.