Boktuggarna

Vårt lokala folkbibliotek är välbesökt av oss och nu imorgon ska vi gå på vår första träff med Boktuggarna, en bokcirkel för 1-2-åringar. Jag tycker det är ett roligt koncept: ett tema, två böcker som en får låna och läsa för sitt barn och sen en träff med lite diskussioner utifrån böckerna och temat (antar jag). Så roligt!

Jag brukar läsa för lilla barnet i sängen eller när han sitter på pottan. Han har också fått lyssna när jag läst för stora barnet ett tag. En av böckerna till imorgon heter ”Lilla foten” och jag har då tagit tag i hans fot och sagt ”lilla foten”. Nu har han börjat sträcka fram den för att visa att han vill att jag ska göra det – älskade unge, vad underbart det är när du kommunicerar så.

Jag älskar att mina barn uppskattar böcker så mycket som de gör. Jag förstår att det till viss del hänger ihop med att jag gillar det och gärna läser för dem, men det värmer ändå när stora ligger bredvid och lyssnar eller lilla glatt bläddrar fram och tillbaka.