Kerstin Thorvall-tips

I En förbannad podd tipsade de om När man skjuter arbetare… av Kerstin Thorvall och att det var en sådan bra och sorglig bok. Jag har många gånger tänkt att jag ska läsa henne, jag har köpt flera av hennes böcker på loppis men jag kom bara någon sida i Det mest förbjudna innan jag tröttnade på huvudpersonen… Men den här skulle tydligen vara bra i alla fall.

Eftersom jag har Storytel och jag gärna använder det till att lyssna på böcker jag inte orkar läsa, så började jag lyssna på boken. Jag väntade och väntade på när den skulle bli så där bra. Att den handlade om en ung kvinna som skulle gifta sig med en äldre man och att äktenskapet inte skulle bli så enkelt som hon först hoppades, det förstod jag också men vad var det för stort med det? När uppläsningen kom fram till själva bröllopet, där kom den stora vändningen för mig och jag började älska boken!

När den tog slut kollade jag upp den och det finns ju två delar till i serien! Ja! Men inte på Storytel… Attans, jag fick kolla biblioteket istället.

I fredags började jag sortera om i min bokhylla lite grann och jag blev förvånad när jag hittade, inte bara När man skjuter arbetare… utan också I skuggan av oron, del två! Så förutseende av mig att köpa båda två! Den håller jag på med nu.

img_7206-1

Jag tycker de påminner om Kristina Sandbergs trilogi om Maj: bondflicka som gifter sig uppåt med man i stan, problem i äktenskapet men barn som de älskar över allt annat. Slit under tidigt 1900-tal. Om du gillar Sandbergs böcker kommer du nog gilla de här också!