Om kent och konsertbiljetter

Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att kent lägger ner.

Jag och kompisen som framför allt var min kent-kompis när det begav sig i början av 00-talet bestämde på stående fot att vi ska gå på konserten i december i Stockholm. Vi bara måste. Ingen av oss har varit på en kentkonsert sen tältturnén 2005 (hey, 11 år sen…) men sista konserten är sista konserten. Jag har ställt alarm som ringer lagom i tid imorgon och jag har berättat för stora barnet att jag inte kan följa med på hans gympa som är mellan elva och tolv för jag måste vara hemma prick klockan tolv.

Vi ville gå på den vita konserten 2003 men det var samma dag som vår skolavslutning och vi befann oss i Vänersborg, det vill säga väldigt långt från Stadion. Vi satt hemma hos henne, åt prinsesstårta, spelade ett kentspel som följde med någon kvällstidning och lyssnade på skivor istället. Vi konstaterade att om vi inte får biljetter till i december så kommer det vara som 2003 all over – om inte värre. Jag kan i och för sig inte riktigt se hur det skulle kunna kännas värre än för mig, 17 år, när jag fortfarande var nykär i dem och inte fick gå på den bästa konserten någonsin! (tyckte jag då)

Imorgon klockan 12 släpper de biljetterna. Jag är faktiskt riktigt nervös! Tänk om vi inte får biljetter…! Vad gör vi då…? Aaaaagh…!