Mammamageträning – ett av mina bästa köp

Ett av mina bästa köp någonsin måste ändå kursen i mammamageträning som jag gick i januari-februari vara.

Jag hade försökt träna med mammamageappen, tyckte jag hade fått till det men ju mer jag arbetade med den, ju osäkrare blev jag. Gjorde jag rätt? Hur skulle jag veta? Så googlade jag runt på personliga tränare och tänkte att det kunde vara en lösning på min obefintliga träning.

Jag läser bloggen Move it mama och de var löjligt nöjda med sin PT Elin. Det var en bra rekommendation, tyckte jag. Elin höll till och med till i ett gym nära mitt jobb! Perfekt!

När jag läste på hennes sida såg jag fliken ”Nybliven mamma?” Det visade sig att Elin håller kurser i just mammamageträning! Precis det jag hade funderingar kring! Det här var en torsdag och nästa kurs skulle börja redan samma måndag. Jag skickade ett mejl och hoppades att det fanns plats – fråga kan man ju alltid. Elin svarade att jag var så välkommen.

Lilla barnet och jag var där fem måndagar och träffade andra mammor med bebisar. Det var ett väldigt bra komplement till appen. Vi fick kontrollera eventuell diastas (delning av magens muskler), testa övningar och små hemläxor. Jag behöver lite piska på det sättet så jag fick mer gjort under de veckorna än jag hade fått under hösten, typ. Det visade sig att jag gjort rätt hela tiden men det var så skönt att få det bekräftat! Jag är på rätt spår! Nu är jag beredd att lägga på ”riktig” träning utan att vara rädd för att tappa bäckenbotten eller paja magen.

Hurra för Elin och mammamageträning!

img_6705