Marie på Pinterest: Hair style inspiration, Make up

”Hair style inspiration” är anslagstavlan för frisyrer och ”Make up” skulle innehålla smink men det är mest olika tekniker för eyeliner, faktiskt.

Håranslagstavlan har jag använt när jag letat inspiration efter nya frisyrer, speciellt när jag var inne på att jag ville ha kort hår. Det finns en massa fina korta frisyrer men jag har ännu inte vågat mig på det. Jag vet inte om jag faktiskt ville det ens eller om jag bara vill fantisera om det. Det kan mycket väl vara det sistnämnda bara. Det finns så många fina olika luggar också! Undercuts! Oh, en dag vill jag våga mig på en undercut! (Jag har inte mindre än två bilder på Krysten Ritter. Jag tyckte väl att hon kändes bekant när jag såg på ”Jessica Jones” på Netflix…)

hair

Jag älskar eyeliner och jag tycker att ju större och bredare den är, desto bättre! Andra gånger är det precis lagom med ett tunt streck. Åh, eyeliner går att variera i det oändliga! (Tyvärr går det att variera så bra att det inte alltid blir samma på båda ögonen – det är inte lika bra.) Min bästa eyeliner är en flytande från Sephora. Jag testade alla de hade på Sephora, pratade med en expedit och funderade på vad jag har gillat med andra eyeliners jag haft.

eyeliner

Min första eyeliner var en kakvariant som jag blev övertalad att köpa eftersom flytande krävde vana, sa den expediten då (2007, typ). Men den blev alltid så himla tjock att jag alltid tog bort hälften med en tops efteråt.

Sen gick jag bananas när Lush släppte sitt smink, däribland en massa flytande eyeliner. Den tyckte jag var så himla enkel och smidig att slänga på! Jag gjorde inget avancerat utan bara en linje med en liten böj på slutet.

När den svarta tog slut så hade Lush tillfälligt slutat med svart eyeliner av produktionstekniska skäl och jag var utan.

Så för något år sen bestämde jag mig för att köpa en ordentlig så jag kunde börja med eyeliner igen. Jag har tittat på videor och Pinterest. Expediten på Sephora tyckte att jag skulle köpa en tuscheyeliner, för ”den var enkel” (verkar jag inte kunna hantera en flytande eller…?). Jag ville verkligen tillbaka till det där enkla som jag upplevde med Lusheyeliner, att bara med en svepande rörelse få till en perfekt linje och sen vara klar, så jag köpte en flytande ändå. Jag har inte ångrat mig alls.

2012-2013 var jag mer inne på färgstarka läppstift men det verkar ha gått över, eller i alla fall dämpats. Kanske borde ta upp det igen…?! Läppstift…! Eyeliner…! Jaaa!!