Dagbok, återkomsten: Leuchtturm1917

Skrivet uppslag i dagboken
Skrivet uppslag i dagboken

Jag har skrivit dagbok sen jag var 11 år. De senaste åren har det varit lite sämre med det och den senaste dagboken, en liten gul i A6, kom jag bara halvvägs igenom på ett och ett halvt år.

I december blev jag dock sugen på att börja skriva i en daterad dagbok, en sida per dag, och jag började jakten på Den Perfekta Dagboken (TM). Jag googlade och sökte, letade och trodde att jag hade hittat rätt flera gånger. Moleskine? Något från The Journal Shop?

Jag sökte på Pinterest en hel massa och plötsligt dök termen Bullet Journal upp och jag blev helt såld på det. I det communityt rekommenderade ”alla” Leuchtturm1917:s anteckningsböcker. En återförsäljare av dem i Sverige är Mattonbutiken på Luntmakargatan i Stockholm. I mellandagarna åkte så hela familjen in till stan för att jag skulle kunna köpa min BuJo.

Suddig bild på omslaget till min Leuchtturm1917.
Suddig bild på omslaget till min Leuchtturm1917.

Det blev en Leuchtturm i A5, svart omslag och prickad inlaga till BuJon och en Leuchutturm i A5, svart omslag men linjerad som dagbok. De hade inte Lechutturms kalender med en dag per sida och jag blev plötsligt osäker på om en sida per dag skule räcka ändå. Jag ville ha tillräckligt med utrymme för att kunna skriva ordentligt så jag kände mig nöjd med en ”vanlig” anteckningsbok. (Även om det alltid är kul att köpa dedikerade anteckningsböcker: läsloggar, träningsloggar etc)

Efter det har jag kommit igång med att skriva ordentligt igen. Det blir inte varje dag, men när jag känner ett behov. Jag tar mig också tid att skriva på ett annat sätt nu. Förut tänkte jag att jag skulle skriva när jag fick det, men det hände ju aldrig. Så nu tar jag mig tid.

Det är roligt att skriva!

Innehållsförteckningen i dagboken. Inte så mycket skrivet än.
Innehållsförteckningen i dagboken. Inte så mycket skrivet än.

Tidigare tänkte jag att jag skulle gå tillbaka och läsa i mina dagböcker men det gör jag sällan, så nu ”tänker” jag inte så mycket på vad jag skriver utan gör det bara. Allt kommer ut, stort som smått.

Skrivet uppslag i dagboken.
Skrivet uppslag i dagboken.