Hobonichi Planner

I början av februari köpte jag äntligen en Hobinichi Planner, den engelska utgåvan av Hobonichi Techo.

Hobonichin har så kallat Tomoe River-papper som är extra tunt men ändå lämpligt för reservoarpennor med bläck. Att pappret är tunt gör att kalendern också blir tunn. (Den är lite som en Tardis – större på insidan!) Bindningen är bunden/sydd och boken ligger helt plant när den är uppslagen.

Uppslag med en dag per sida.
Uppslag med en dag per sida.

Kalendern innehåller månadsöversikter och varje dag har en helsida. Det finns en variant med fyra månader per uppslag och där varje dag har fått en rad och ett uppslag för varje månad där dagarna är kvadrater. För varje uppslag finns ett litet citat längst ner, det står ”12” i marginalen för att, om en vill, dela in dagen och längst ner en kniv och gaffel för att kunna skriva in middagen. Datum, månfas och annat längst upp och en liten månadskalender längst ner till höger.

Uppslag med fyra månader fördelat vertikalt.
Uppslag med fyra månader fördelat vertikalt.

Jag har hittills skrivit varje dag, en kort sammanfattning av dagen, vädret och middagen. Det är precis så roligt som jag tänkte mig i december när jag började fantisera om en daterad dagbok. Det blir brottsstycken av mina dagar och jag tänker att det blir fint att gå tillbaka och bläddra i om några år. När jag vill skriva längre så har jag min ”riktiga” dagbok utan längdbegränsning.

Uppslag med en hel månad med plats att skriva lite för varje dag i en kvadrat.
Uppslag med en hel månad med plats att skriva lite för varje dag i en kvadrat.

Nu väntar jag bara på mitt omslag till den. Paketet är hos tullen just nu så jag väntar och uppdaterar Postnords hemsida i tid och otid. Kom igen, Postnord, leverera idag!

Skrivet uppslag.
Skrivet uppslag.