Min Bullet Journal, första månaden

Nu har jag gjort min första månad med min bullet journal! Första månaden blev en test av hur jag vill ha mina upplägg, vad jag ska skriva etc i olika samlingar. Idag gjorde jag så uppslaget för nästa månad, februari.

Hur funkar bujo för mig? Väldigt bra! Jag uppskattar att ha ett gemensamt ställe för alla listor, anteckningar och tankar som dyker upp. Det har mest blivit listor av olika slag (maträttsbank, planering för 30-årskalaset, böcker att läsa, presentidéer och saker jag önskar mig etc). med dagliga att göra-listor insprängda. Det fungerar väldigt bra att skriva ner allt jag måste göra och sedan bocka av, men det visste jag ju redan sedan tidigare. Jag har fortsatt med listor på jobbet och där har det gått ännu bättre än förut, för nu har det varit mer strukturerat och jag har bockat av ordentligt eller flyttat dem till en ny dag.

Det jag saknar är en slags kalender men jag vet inte hur nödvändigt det är. Jag och partnern har gemensam Googlekalender där vi skriver in viktiga saker. Folks födelsedagar och annat som jag inte vill behöva komma ihåg har jag skrivit in i årsuppslagen i bujon för att sedan överföra till månadsuppslagen när de blir aktuella. Jag borde inte missa något på det sättet, men jag saknar ändå en kalender för att ”en kalender ska man ha”. Å andra sidan, hur många böcker kan jag bära omkring på utan att det blir opraktiskt?

Jag funderar på om jag ska börja anteckna arbetsuppgifter här i också eller om jag ska fortsätta med separata listor för det. Dagar när jag jobbar blir det sällan att jag gör dagliga noteringar, annars. Samtidigt kan det vara skönt att inte ha jobbsaker just för att kunna släppa det när jag är hemma.

Min Bullet Journal, en Leuchtturm A5 med prickar.
Min Bullet Journal, en Leuchtturm A5 med prickar.

Jag gick på det som alla föreslog: Leuchtturm med prickade sidor. Jag trodde inte att jag skulle gilla det men det kan vara min nya favorit! Det känns väldigt fritt med vad man kan göra och samtidigt ändå lite struktur så det inte blir helt koko.

Mitt index med alla samlingar.
Mitt index med alla samlingar.

Jag har fyllt första indexsidan (av tre). Jag gissar att det inte kommer bli lika mycket när listorna inte blir lika frekventa.

Uppslag för februari.
Uppslag för februari.

Så här blev mitt uppslag för februari. Till vänster alla dagar och till höger saker jag vill göra under månaden men inte har någon speciell dag för (än).

Uppslag för första halvan av 2016.
Uppslag för första halvan av 2016.

Uppslag för första halvåret av 2016. Här tänker jag att jag kan skriva in saker som jag behöver komma ihåg, födelsedagar och vilken månad jag ska byta tandborste exempelvis.

Samlingar för trädgården och mitt 30-årskalas.
Samlingar för trädgården och mitt 30-årskalas.

Exempel på samlingar: trädgård och mitt födelsedagskalas.

Samlingar för lästa böcker och böcker att läsa.
Samlingar för lästa böcker och böcker att läsa.

Annat exempel på samlingar: lista över lästa böcker och böcker att läsa.

Uppslag för januari.
Uppslag för januari.

Så här så mitt uppslag för januari ut. Det fungerade bra så det fick hänga med den här månaden också. Kanske ändrar jag det framöver, kanske inte. Jag älskar tanken på att kunna ändra allt eftersom behov, idéer och tankar uppstår och förändras.

Uppslag med dagliga noteringar.
Uppslag med dagliga noteringar.

Så här så mitt första uppslag av bara dagliga noteringar ut. Uppgifter som inte blir utförda på sin dag flyttas till nästa tills de blir gjorda eller inaktuella. Andra vittnar om att de flyttar saker tills de inte längre orkar skriva upp dem och istället gör dem!

En överbliven sida som det stora barnet fick måla på. Hela familjen blev det!
En överbliven sida som det stora barnet fick måla på. Hela familjen blev det!

Det stora barnet ville måla och jag hade ändå tänkt hoppa över den här sidan för att få ett helt uppslag till februari så det passade bra att han fick måla här. Jag gillar att kunna ta med mig en liten bit av honom varje dag på det här sättet. <3