Hösten jag blev fri från mina beroenden.

Ända sen jag började dricka kaffe, vilket var sent 2002, har jag haft i så absurt mycket socker i varje kopp. Det var fler bitar än jag vill erkänna. Jag har ju vetat att det inte är bra men det har gått på rutin. Koka kaffe, ha i mjölk, ta fram socker… Jag ska tydligen ha frågat, första gången jag träffade svärfar, efter en sockertång och nästa gång jag besökte honom fanns det en där. (När har jag annars frågat efter en sockertång?!) Ibland lyckades jag dra ner antalet bitar men det gick snart upp igen.

Så den 23 augusti fick jag ett infall om att inte dricka kaffe med socker. Jag skulle inte kalla det detox men väl sockerbitsavvänjning. I början var det väl inte så gott men det var i alla fall kaffe. Efter ett tag insåg jag att jag njöt av en kopp kaffe med mjölk. Det var en intressant upptäckt (precis som när jag med trafikläraren konstaterade att jag kunde växla och svänga samtidigt – något jag tidigare tyckt varit omöjligt). Enda gången som jag haft socker i kaffet sen dess var en liten sockerbit Rabaldersöndagen, mest för att kaffet inte var så gott från början.

Samma söndag vaknade jag med ont i halsen. Jag gick och lade mig med ont i halsen och begynnande förkylning så på måndagen satte jag igång med Operation: Bli frisk! Jag drack en himla massa te, en hel årskonsumtion kändes det som. Jag köpte nya sorter. Jag använde nässpray och sov med huvudet högt. Jag drack mer te. Av bara farten hade jag inte i socker i teet heller.

Jag provade en kopp kaffe i fredags men den smakade inte alls gott så jag fortsatte med te. Idag köpte jag en liten kaffe på rasten men den smakade om möjligt ännu sämre. Jag undrar om jag har jag blivit kaffeanti? Jag gick ju på kaffedetox men jag trodde inte att det skulle gå så fort? Jag har ju ändå, i det närmaste, missbrukat kaffe i alla fall fyra år.

(Och som vanligt vet jag inte hur jag ska avsluta inläggen på ett bra sätt. När jag var liten och tröttnade på mina historier och raskt ville att de skulle ta slut lät jag alltid någon dö. Oundvikligen. De dog hela bunten. Snipp snapp snut. Jag gör likadant med det här inlägget. Tack och adjö.)

1 kommentar

  1. heh, du hade faktiskt absurt mycket socker i kaffet…

    men… inte kan du sluta dricka kaffe!? vad ska vi då symbiosmissbruka på sannaåmarie-kvällar? ska vi börja med crack i stället?

Kommentarer inaktiverade.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial