Uppdatering om kolonilotten

Enligt det lilla jag skrev i min kolonilottsbok förra året så ligger jag redan efter tidsmässigt. Det är klart svårare att hitta och ta sig tid med två barn varav en är bebis. Nu har jag i alla fall satt alla fyra sorters potatis och äntligen, äntligen har jag köpt och lagt ut fyra pallkragar. En annan dag ska jag köpa jord och faktiskt plantera något i dem också. :P

Planen är att skapa fyra skiften och växelbruka dem. I år ska jag sätta:
Skifte 1: Ärter och bönor.
Skifte 2: Squash, broccoli och spenat.
Skifte 3: Morot, sallat och gul lök.
Skifte 4: Potatis.

Nästa år förflyttar jag alltihop så att ärter och bönor hamnar i skifte 1 osv. Egentligen skulle jag behöva fler skiften för vissa grödor ska inte planteras på samma plats mer än vart sjunde år, men då får jag istället ge avkall på mängden. Jag funderar vidare ett tag.

Det känns i alla fall som jag äntligen har börjat frigöra mig från hur lotten ser ut idag. Det känns bra! Jag har en inre bild av hur jag vill ha det men varenda gång jag är där så ser jag bara hur det ser ut just nu. Idag gick jag i alla fall omkring i landet på ett sätt som jag tidigare inte har vågat, men nu behövde jag ju skapa gångar mellan kragarna så det uppstod naturligt.