Hur jag sorterar bokhyllan

IMG_2997.JPGJag tyckte det här temat var jättebra när jag kom på det men sen när jag började titta i bokhyllan så… finns det ingen sortering? Ingen sortering är ju också en sortering, eller brist på det.

På en hylla har jag någon form av föräldrahylla med mina böcker om amning och diverse böcker om uppfostran och anknytning. Men den hyllan räcker inte så det spiller över på en till hylla men täcker inte upp helt så den är utfylld med trädgårdsböcker och några av min partners.

IMG_2996.JPGPå en hylla har vi samlat nästan alla pocketböcker men utan att ha sorterat dem för det. Det är skönlitteratur blandat med facklitteratur, hejvilt. Jag tror inte ens böckerna i Stad-serien står rätt sorterad (här vill jag lägga in emojin som ser ut som Skriket).

Men det värsta är ju helt klart hyllorna där vi börjat lägga upp böcker ovanpå för att vi inte riktigt får plats eller har orkat ställa in dem. Usch alltså. Förbered er på ett uppföljande inlägg när jag har orkat göra något åt eländet.

En gång i tiden, ungefär samtidigt som jag kom på att jag ville bli bibliotekarie, hade jag sorterat mina böcker väldig noggrant. Jag brukade testa mina gäster med att de fick gissa varför de här tre böckerna skulle stå tillsammans:

Citatet från High fidelity står sig fortfarande i såna här sammanhang:

Dick: I guess it looks as if you’re reorganizing your records. What is this though? Chronological?
Rob: No…
Dick: Not alphabetical…
Rob: Nope…
Dick: What?
Rob: Autobiographical.
Dick: No fucking way.

Svaret: de har alla Tom Hanks på omslaget.