Liten pelargonsamling

Jag har förutom en kolonilott också väldigt många pelargoner. Ska jag vara helt ärlig så har jag också numrerat dem och gjort en lista på sorter, vem jag eventuellt har fått dem av eller var jag har köpt dem, när jag fått dem, typ av pelargon och angett färg på blommorna. Det är lite knäppt, ja, men jag gillar’t.


Litteraturtips för den riktigt pelargonnördige: ”Pelargoner: kulturarv i kruka” av Karin Martinsson. Inget om skötsel utan en hardcore beskrivning av hur pelargoner upptäcktes, börjades tas om hand, fraktades över hela världen, hur de förökades, hur nya sorter uppkommit och vilka som har sålts i Sverige över tid. Det var en väldigt intressant bok som fick mig att omvärdera de vilda arterna som jag dittills tyckt varit tråkiga. Jag är lite sugen på att börja samla sådana nu.

I vårt nästa hus ska vi ha en punschveranda där jag kan ha mina pelargoner. Så länge får de stå ute på altanen.

Facebookgrupp för den intresserade: Älskade Pelargoner

/Pelargontant