Min hatkärlek till bibliotekssystemet

I fyra år har jag arbetat med samma bibliotekssystem och retat mig på den gröna färgen. Den får mig att tänka på sjukhus och gamla system. Den är så ful…! Men för ett tag sen hittade jag hur jag kunde ändra färg! Yay! Jag ändrade till rosa men insåg snabbt att eh, nej. Det fanns en anledning till att färgen var som den var. Det var svårt att läsa och texten skar sig mot bakgrunden. Jag försökte ändra tillbaka men hittade aldrig tillbaka till riktigt rätt nyans. Whatever, jag kände att jag kunde leva med det. Det var klumpigt gjort men jaja.

Det gick någon månad sen kom ett meddelande på internchatten från bibliotekets IT-människa:
– Vem har ändrat på färgen i bibliotekssystemet?
Det var bara att krypa till korset och erkänna.
– Hm, den är svårläst, sa han då.
Jag fick lite panik och frågade en tidigare kollega (med samma system) om färginställningen. Äntligen fick jag rätt nyans!

Sen pratade jag med några kollegor och berättade om det här.
– Ja! Det såg jag! sa flera stycken.
– Men varför sa ni inget då? Jag trodde bara det var hos mig jag förstörde…
– Nä… jag trodde det var en uppdatering från USA…

Pinsamt…

Apropå uppdateringar satt jag och en kollega och uppdaterade placering tidigare. Det var lite läskigt. Så mycket som kan gå fel! Då berättade hon om gången när hon skulle lägga till födelseårtal på en författare men när några hundra poster hade rullat insåg hon att författarens namn lades till på alla poster… Sen gick hon igenom dem manuellt och rättade, det var bara ett par, trehundra poster… Det är nog min mardröm bibliotekssystemmässigt.

Post 099 av #blogg100

1 kommentar

  1. Hehe. Det kommer med tiden. ;) Unlike mina kollegor som inte ens klarar att hantera gemensamma mappar. Det här med IT har inte riktigt slagit igenom på kommunal nivå…

Kommentarer är stängda.