Trädgårdsarbete och -planering

Idag har vi arbetat i trädgården nästan hela dagen och det har varit härligt.

Förra sommaren gjorde vi ingenting med trädgården förutom att plantera några bärplantor. Vi ville vänta och se vad som fanns, om det dök upp några trevliga överraskningar som vi ville behålla.

Det bästa var väl att det fanns bärplantor på ett annat ställe i trädgården utöver dem som vi planterade, men annars var det inget särskilt. Nu har vi därför börjat göra det till en trädgård som vi vill ha.

Hittills har vi beskurit vinbärsbuskarna, plockat bort en taggbuske som var konstigt placerad, sågat ner ett äppelträd som inte gav ätbar frukt (angripet av något) och som dessutom knappt fick någon sol, beskurit det andra äppelträdet och hoppas att det ska ta sig när det är utan konkurrens, tagit bort en buske och klematis på framsidan samt förberett för ordentliga rabatter på framsidan. På baksidan huset är den gamla rabatten redan borttagen och dränerad och nu ska vi göra samma sak på framsidan. Vi har även två buskar på framsidan som vi nog kommer ta bort. Nästa helg är det städdag i området och då kommer det finnas en container att slänga ris i och det var väl för väl – vi har redan mycket ris!

Nu får vi tillgodoräkna oss ett eller två träningstillfällen va? Det är tungt arbete i trädgården. Faktiskt.

Post 096 av #blogg100