Veckans #projekt2013

Den här veckan har vi inte sorterat ut saker att göra oss av med men väl städat och sorterat.

För några veckor sedan gick jag igenom skåpen i ett av badrummen och slängde sådant som var utgånget och plockade fram sådant som hittades (bland annat en lockförstärkande kräm – när köpte jag den och varför har jag glömt att jag har den?).

Den här helgen har jag städat och torkat ur skafferiet, slängt gammalt och slagit ihop när vi har haft flera (öppnade) förpackningar av en vara, torkat ur lådorna och fått en överblick av vad vi faktiskt har. Det är enklare att skriva veckomatsedel och använda sådant vi har när vi vet vad vi har. Maken frågade om det var hela handlingslistan när jag visade honom och ja, för den här veckan äter vi sådant vi redan har. Kvar att göra idag är skåpet med hushållsapparater. Jag såg min gamla vattenkokare när jag kikade in – det kanske är dags att göra sig av med den? För inte behöver vi två vattenkokare? Vi borde i och för sig dricka mer te: jag räknade till 13 påsar a 100 gr (plus tre påsar med obskyra teer maken köpt till jobbet), mer eller mindre påbörjade (till vårt försvar så har vi fått det mesta teet, men ändå).

Jag har också tittat igenom ett av skåpen som innehåller formar, matlådor och annat jox. Kannan till stavmixern har fått flytta ner från översta hyllan till en mer lättillgänglig – jag hoppas det ska öka användningsgraden då. Matlådorna har fått flytta ner till den lägsta hyllan för det är sådant vi använder varje dag och jag sorterade dem också så ser det roligare ut.

Post 082 av #blogg100