Elsa Billgrens och hennes vintage

Tillsammans med Svelands ”Hatet” hämtade jag också ut ”Elsa Billgrens vintage” av Elsa Billgren – kontraster i helgens läsning kan man lugnt säga.

Något som är helt orelaterat till boken men ändå får mig att gilla den lite mer: den luktar gott! Den luktar torrt papper.

Elsa Billgren älskar och har jobbat länge med vintage så att hon skulle skriva en bok i ämnet förvånade mig inte.

I boken tar hon upp hur man hittar, shoppar och vårdar sina vintagekläder blandat med berättelser om hur hon träffade sin man och när hennes lägenhet brann. Det är en lättläst bok om vintage, helt enkelt.

Det jag fastnar för med boken är Billgrens kärlek för ämnet. Hon gillar det verkligen så himla mycket! Hon verkar gilla allt med det: från att planera rundor, gräva och leta, hitta och köpa för en spottstyver till att förmedla det till andra, hjälpa andra, ta reda på information om ett plagg och samla på dem. Hon har hittat något som får hennes hjärta att klappa mer än vanligt och det avundas jag henne för! Än mer för att hon gjort business av sin passion! Allvarligt, hon började samla på brudklänningar – vem har nytta av mer än en? – och nu gjort det till en brudklänningsuthyrning – hon kunde plötsligt motivera sitt samlande även för en utomstående. Say what?! Samma känsla kommer över mig när jag läser Underbara Clara. Jag önskar att jag hade något jag brann för lika mycket…! Det verkar fantastiskt.

Men jag känner verkligen ingen passion över vintage, inte ens efter att ha läst den här engagerade boken.

Post 076 av #blogg100