”Och det var länge sen, ja det var länge sen…”

Idag jobbade jag på internfesten i klubbmästeriet. Det var jag, några andra marskalkar och en himla många aspiranter. En del undrade om jag verkligen jobbade festen eftersom jag gjorde en massa annat men jadå, jag jobbade. Jag berättade glatt vad aspiranterna skulle göra.

Vid slutet skulle jag göra något med personalliggaren och konstaterade dystert att jag var äldst av alla jobbande idag. Förvisso bara med åtta månader men det var det ett glapp på typ tre år till tredje äldst. Vilka slutsatser kan vi dra av detta:

– jag har studerat på högskolan sedan många av dagens aspiranter gick i nian.
– jag har haft overall sedan de började på gymnasiet.
– jag börjar få gråa hår, ATP och CSN flera gånger om med andra ord.

Men istället för att sura över detta faktum glädjer jag mig åt att typ alla jag umgås med har flera restkurser, gärna sedan några år tillbaka. Det är både bra och dåligt att umgås med marskalkar eller allmänt aktiva människor: man är inser att man inte är ensam om att vara dålig (bra) men å andra sidan kanske man aldrig gör så bra ifrån sig som man skulle om man hade någon som satte ribban lite högre än aktiva gör (dåligt) (och det här gäller naturligtvis inte alla aktiva (men skrämmande många)).