Tankar om ett hållbart leverne

Tankarna på ekonomi och hållbarhet har hållit i sig in på helgen. Jag gör redan en del men jag vill göra mer!

I julas läste jag ”Badskumt”, ”Den onda badankan” och ”Handla rätt för en giftfri barndom”. Efter det såg jag över allt i badrummet (igen) och började på en lista på plastsaker som skulle ersättas med saker i bättre material. En del saker hamnade på en Pinteresttavla.

I veckan har jag läst om Köpstoppsbloggen, hittat två nya bloggar att läsa (Ekomorsan och Tankekatten) och läst Nostalgibyxans senaste inlägg och jag känner att det är dags att börja på riktigt.

Jag vet inte riktigt hur dock. Vad vill jag? Ska jag redovisa i bloggen? Hur ska jag lägga upp det? Det sistnämnda har varit min akilleshäl tidigare: i vilken ände ska jag börja? Ska jag börja med att kasta ut plastmatlådorna eller ska de få leva färdigt som matförvaring (men absolut inte användas till att värma i)? Var ska vi sätta ribban för antal vegetariska måltider per vecka när maken inte är så pigg på att äta ”vegetariskt” (fast pannkakor, pastasås med grönsaker och annat som inte kallas just ”vegetariskt” går att göra flera gånger i veckan)? Räknas sådant vi redan gör?

Jag vill:
– minska plasten i vårt hem
– äta mer ekologiskt
– äta mer vegetariskt
– ta hand om sopor/matrester/saker på ett bättre sätt
– skaffa en användbar kompost för matavfall
– ta reda på bär och äpplen från trädgården
– plantera fler bärbuskar och kanske odla någon grönsak?
– ha få men hållbara saker hemma och tänka på detta vid inköp

Det kanske får bli vad det blir. Jag får se hur det utvecklar sig.

Post 039 av #blogg100

2 kommentarer

  1. Ja, heja heja! Detta vill jag läsa mer om!
    Själv har jag svårt att hålla ekoinspirationen uppe men med lite inspiration härifrån kanske det kan gå bättre. :)

    1. Det där med att hålla ångan uppe är svårt oavsett vad det gäller tycker jag. Vi får peppa varann! :D

Kommentarer är stängda.