Plötsligt händer det!

Bland det första jag fick ta tag i när jag började här så var det nyförvärvslistan på vår webb. Den hade inte uppdaterats sedan min företrädare fortfarande var kvar så det var före sommaren 2012.

Efter att ha diskuterat med en kollega som jobbar mer tekniskt och med kollegorna på biblioteket kom vi fram till att en lösning där vi hämtar ut alla böcker som har katalogiserats mellan två datum och gör en lista av dem. Det tidigare scriptet som användes var trasigt och både jag och teknikkollegan tyckte att det här var något som bibliotekssystemet borde kunna hjälpa oss med. Vi fick till slut ut en helt OK lista, sorterad alfabetiskt då det inte gick att få det på ”senaste katalogiseringsdatum”.

Så här blev resultatet.

Jag var lite skeptisk till om någon alls använder förvärvslistor och undrade om jag inte lade mycket tid på något onödigt.

Men så idag, alldeles nyss, kom det faktiskt en kund och frågade efter just det! Då visade jag var hen kunde hitta det och plötsligt kändes allt arbete väl investerat.

Post 024 av #blogg100

3 kommentarer

  1. På folkbibliotek händer det lite då och då att folk frågar efter nyförvärven. Dessvärre handlar det påfallande ofta om låntagare modell äldre som inte har lånat på några år och vill ha en komplett lista över alla ”nya” ljudböcker eller deckare som köpts in sedan de lånade sist. På papper. Alla.

    1. Jag verkligen älskar synen folk har på bibliotekarier. De tror att en är gud emellanåt, eller åtminstone tankeläsare, och kan göra en massa coola grejer. Jag älskar den tilltron!

Kommentarer är stängda.