Saker att värna om

I förra veckan blev jag uppraggad av Amnesty på väg till tunnelbanan. Trots att jag hade hörlurar i öronen och bara dagen innan hade skakat av mig värvaren var killen den här dagen sjukt bra. Han började prata om min t-shirt som hade texten ”greed”, sa att han hade en likadan och frågade om den inte var tillverkad i ekologisk bomull också. När han väl fått mig att börja prata med honom var det ju kört och jag gick med på att bli medlem. Men till skillnad från andra gånger och andra organisationer så kan jag leva med att vara med i Amnesty. Mänskliga rättigheter tycker jag ju är viktiga, inte bara barns rättigheter som det fokuseras på i Rädda barnen.
(Röda korset nästa tror jag minsann)

Efter den senaste veckans skriverier om Greenpeace sa sambon:
– Men om du går med i Greenpeace, då är det faktiskt skäl till att göra slut!
Jag antar att han tycker de är skogstokiga eller något liknande. Han brukar tycka det om sådant jag tycker om. Jag var blev ju tvungen att kolla upp Greenpeace! Och där har vi ju min organisation för miljön…!

Kan man köra med argumentet ”Men finns det ingen jord så spelar det ju ingen roll att jag valde dig?!” (Kanske inte, men jag tror inte heller sambon är så rigid i sina göra-slut-planer heller…)

1 kommentar

  1. Amnesty är en sak – jag har varit medlem i flera år.
    (Även om jag till och från blir sugen på att gå ur föreningen…)

    Fast Greenpeace?!

Kommentarer är stängda.