Exempel på en av hemskolningens fördelar

På väg hem idag lyssnade jag på ett avsnitt från P3 Spel där temat var ”Spel gör oss till bättre människor”. I programmet fanns ett inslag med en mamma som hade använt Minecraft för att hjälpa/motivera sin son med Aspergers att börja läsa och skriva. Det som gjorde att P3 Spel hittade henne var ett blogginlägg som hon skrev tidigare i januari.

Vad den här mamman gjorde var att använda sig utav ett intresse som barnet hade och som skulle kunna motivera honom på ett annat sätt än det upplägg som hade använts i skolan. Mamman hade bara ett barn att koncentrera sig på och kunde utgå från vad som intresserade just honom – och det lyckades.

Om jag hamnar i en liknande situation, varför ska jag då inte få vara hemma med mitt barn och hitta saker som motiverar och inspirerar honom till lärande?

Post 009 av #blogg100