Skolplikt vs läroplikt

Om Centerpartiet bestämmer sig för att jobba för en läroplikt istället för en skolplikt så kommer jag defintivit att överväga dem vid nästa riksdagsval (förutsatt att det öppnas upp för hemskolning igen).

Post 006 av #blogg100

3 kommentarer

  1. De har inte helt fel. Det skulle innebära att föräldrar får ett större ansvar för att ungarna faktiskt lär sig något istället för att bara släppa dem vind för våg och låta samhället stå till svars för deras misslyckanden som föräldrar. Det gör det dessutom lättare att förklara för elever varför de ska utbilda sig och bli goda, medvetna medborgare.

    1. Ja, föräldrar skulle bli tvungna att ta ett större ansvar och framför allt tillåtas ta ett större ansvar. Idag får man inte utbilda sina barn själv för de flesta har inte pedagogisk utbildning – fair point! – men jag är expert på mitt eget barn och har jag bara honom att undervisa kan jag anpassa allt utifrån honom och hans behov.

      1. Mycket sant. Med tanke på kvaliteten på dagens lärare (tänker på de inte alltför ovanliga skräckexempel jag stött på via studentkår och bibliotek) har jag också funderat på hemundervisning. Fast jag är lite rädd för vad som händer med ungarna när vissa föräldrar tillåts udnervisa telningarna hemma… Någon form av kunskapskontroll behövs.

Kommentarer är stängda.