Invigning av nytt bibliotek

Igår hade det nya biblioteket och kulturhuset i kommunen invigning! Jag var där med familjen när det spelades, klipptes band och talades och äntligen fick jag se det från insidan!

Det var riktigt fint och häftigt att se. Miljön kändes inspirerande! Möblerna gick i starka färger och en del av väggarna i gult medan bokhyllorna var svarta och vita. På barnavdelningen finns en hörna i olika nivåer där barnen kan sitta och läsa eller samlas för högläsning. Det finns även viloställen mitt i flera bokhyllor, även på vuxenavdelningen, vilket jag gillar. Uppställningen var med SAB med större rubriker som syntes tydligt.

Ljusinsläppet är stort och mittpunkten i huset ligger utanför på en innergård som inte är helt färdig än (det är november).

Det är inte bara bibliotek utan även kulturhus med utställningslokal som även kan fungera för teateruppsättningar och konserter, en konstkub där en konstnär i månaden får ställa ut och en kreativ verkstad. De här sakerna jag bara som hastigast eftersom familjen tröttnade och ville gå. Men jag kommer tillbaka. Här vill jag hänga mer!

Jag instagrammade några bilder därifrån:
[instapress tag=”vallentunabibliotek” piccount=”0″ size=”300″ effect=”0″]