Dags att ge Pinterest en ny chans

I januari, februari tiggde jag till mig en Pinterestinbjudan på Twitter och var väldigt pepp på att börja använda det. Vi pratade om det i webbgruppen på jobbet för att börja använda det där med också. Tyvärr var det i samma veva som deras dåvarande användarvillkor diskuterades så vi drog öronen åt oss och lade det på is. Efter det har jag besökt Pinterest flera gånger men inte gjort något.

Under våren skaffade jag en telefon som kan hantera/installera Instagram (!) och började använda det istället. (Mitt Instagramflöde är privat och kan ses av dem som följer mig. Mina bilder taggade med #bibliotek finns i högerspalten.)

Förra veckan bestämde jag mig för att ge Pinterest en till chans och då främst för jobbets räkning. Jag började leta artiklar och texter om sajten och bibliotek och slängde ut en fråga på Twitter om det finns några svenska bibliotek som använder sajten.

Idag satte jag mig att surfa runt på sajten och anteckna idéer att ha i jobbet. Jag hittade Leksands bibliotek och Örebro stadsbibliotek där och testpinnade en egen Instagrambild. Hm… nu kände jag att det här har potential, nu börjar jag förstå grejen. Det är så jag riktigt längtar till imorgon för att kunna fortsätta läsa och testa.

Hur jag ser jag på deras användarvillkor då? Jag förstod att de skulle göra något åt dem och i april ändrade de faktiskt dem, men det är fortfarande jag som användare som har ansvaret att materialet är OK att pinna. Det är jag helt med på och det är så jag arbetar i andra sociala medier redan. (Disclaimer: det kan säkert finnas någon enstaka gammal bild i arkivet som jag helst inte vill att ni hittar) Men så länge jag gör det så borde det vara OK att hitta och sprida inspiration på Pinterest, som jag har förstått det. Pinterest, here I come!

Här finns jag på Pinterest och snart finns det innehåll också.

(Hur många gånger kan man skriva ett företagsnamn i ett blogginlägg? Många tydligen)

1 kommentar

  1. Jag är ju lite bitter över att de satsar endast på tonåringarna, vilket gör att jag inte riktigt får jobba med mellanstadieungarna kring det här. Rapportera gärna mer kring det här! Jag är nyfiken. :)

Kommentarer är stängda.