Nytt kulturhus och bibliotek

I vår kommun håller de på att bygga ett nytt kultur- och bibliotekshus (ja, det är termen kommunen själva använder). De har kommit väldigt långt och invigningen är planerad till slutet av november. Jag cyklar förbi där varje dag och har sett arbetet fortskrida från att det var fyra väggar till att de har börjat med inredningen nu. För varje dag så kommer lite mer saker på plats. Jag har sett bokvagnar, noterat ett bokinkast från utsidan (!) och färgtemat de verkar använda går i grönt och är riktigt snyggt.

På bibliotekets Facebooksida finns några bilder på det nya biblioteket. Jag gillar mest bilden på när personalen testar golvet. Det måste vara jätteroligt att få vara med vid en flytt till helt nya och fräscha lokaler! Nya hyllor, ny inredning, nya möjligheter, utrymmen för aktiviteter. Jag, som vanlig besökare, ser fram emot det!

kommunens webbplats kan man läsa mer om bibliotekets historia.