Dag 5 – En gammal bild

En gammal bild - min student
En av de äldsta bilderna som jag har på min dator är från min student år 2005. Det är ganska längesen numer. Det var en dag med många dubbla känslor.

Bilden är från när vi stod på scenen och tecknade sånger (på teckenspråk) för våra föräldrar. Några lärare och rektorn höll tal, det var blom-, stipendie- och betygsutdelning. Mitt favoritminne därifrån är när vi tecknade ”Sommartider”. Tidigare den våren hade vi haft föreställning och då hade lärarna sagt att vi skulle teckna raden ”sommar, sommar, våt och het” med det tråkiga ”sommar, bubblor i magen”. Nu fick vi göra som vi ville och då tecknade vi rätt och slätt ”kåt” – för det är väl vad raden betyder?! Majoriteten av föräldrarna som tittade på oss kunde inte teckenspråk och förstod inte men jag såg att tolkarna längst fram fnissade när vi tecknade. Oh så rebelliskt.

1 kommentar

  1. Haha! Minns inte att vi bytte ut det mot kåt, men jag minns att de ville att vi skulle teckna typ bubblor i magen. :p

Kommentarer är stängda.