Jag bidrar!

Dagens snackis verkar vara att Svenskt Näringsliv har föreslagit sänkt studiestöd för konst- och humaniorastudenter (egentligen sänkt bidrag och höjt lån). Ingenjörer har ju lättare att få jobb än humflumstudenter så därför… eh jag vet inte? Ska detta skrämma till att välja ”bra” utbildningar? Ska alla bli ingenjörer? Absurt. Skulle det tvinga studenterna att tänka till? Kanske. Det argumentet kan jag i alla fall köpa.

Hej Svenskt Näringsliv!

Så här bidrar jag med min humflumutbildning:
Ni verkar gilla ingenjörer och tycka att fler borde läsa till det för det är ju så lätt att få jobb då. Jag jobbar på biblioteket på ett tekniskt universitet och hjälper direkt de personer som ni gillar. Utan mig skulle de få en tuffare studietid. Jag bidrar utan att vara ingenjör.

Tack för mig!
Hälsningar
Marie, som behövde ett år av strökurser för att komma på vad jag ville göra och därefter har planerat mina studier extremt väl

Och då har vi inte ens tagit upp vilket bra och viktigt jobb mina skolbibliotekariekollegor gör! De lägger grunden för att folk ens ska kunna läsa på högskola alls. Kärlek till er!

2 kommentarer

  1. Bättre sent än aldrig, är det väl? När jag läste inlägget tyckte jag att det var kanon. Det tycker jag fortfarande, efter flera omläsningar, men jag kom liksom aldrig på något bra att skriva som en kommentar. Så, det jag vill säga är egentligen bara ”bra rutet!”.

Kommentarer är stängda.