Referensgrupp till sin karriärblogg?

I Lars Carléns andra del om att karriärblogga skriver han att man behöver en referensgrupp för sin karriärblogg för att få återkoppling på vad man ska skriva om och det man redan har skrivit om. Jag ska erkänna att min första tanke var ”Gud vad ego att ha en referensgrupp till sin egen blogg!” men tanken växer på en.

Jag har nog mer tänkt på folk som kommenterar som en slags referensgrupp eftersom de ger återkoppling, men å andra sidan ger de inte återkoppling i form av ”tråååååkigt inlägg!” (om de är över 14 år) eller ”fler inlägg av den här typen” vilket verkar vara den typen som Carlén syftar på (konstruktiva naturligtvis!). Jag skulle kunna fråga de som kommenterar frekvent eller som jag vet läser men då missar man ju gruppen som just nu är icke-läsare. Dessa skulle man definitivt behöva fånga upp på något sätt. Så, referensgrupp?

Tycker ni att det behövs en referensgrupp för en blogg? Behövs det om bloggen blir stor? Eller skulle det kunna användas i syfte för att nå en större målgrupp? Skulle det fungera i ett annat syfte än att karriärblogga också?