Retweet på ett blogginlägg

Det är några dagar sedan jag stjärnmärkte den här på Twitter men först nu som jag haft tid att läsa den och ja, det var precis så jag tänkte när jag läste en artikel om oxveckorna i Metro i måndags.

Brukar det inte gnällas om samma sak på hösten? ”Buhu, bara en röd dag på hela hösten. Våren är i alla fall full av röda helgdagar, buhu.”

(Jag uppmanar er förresten att titta bland de tweets som jag stjärnmärkt så ska jag sluta avmärka dem hädanefter, OK? Den här är exempelvis väldigt bra.)

—Uppdat.—
Förtydligande: Jag håller alltså med bloggskrivaren om att det enligt tidningarna verkar vara oändligt synd om heltidsarbetare men jag håller verkligen inte med tidningarna. Man arbetar väl inte heltid för att få vara ledig (om man inte är Pippi L och vill gå i skolan för att ha lov)? Har man en heltid och tycker det är jobbigt så går det säkert bra att gå ner i arbetstid och låta någon annan gå upp. Själv är jag helnöjd med min heltid och tycker att 15 veckor ostört arbete låter trevligt. Ironi i text är svårt.

5 kommentarer

  1. Åh, jag som är så tacksam över att ha ett jobb. Enda anledningen till att jag längtar efter skolloven är för att då har jag chansen att jobba ostört med sånt jag inte hinner annars. Men utan arbete skulle jag gå under.

    Och vem bryr sig om arbetet på det sättet? Dagarna blir så sakteliga längre och ljusare och det ger energi. Undrar om det inte är dags att byta jobb om man känner sig så nedtyngd att man inte pallar att jobba 15 veckor utan extra ledigt.

    1. Det är uppenbarligen inte roligt att vara reporter när man skriver sådana artiklar. ;) Extra ledigt är just ”extra” ledigt och normaltillståndet borde vara att man kan jobba 15 veckor utan problem. Jag tyckte tidningarna tog upp det på helt fel sätt: ”Du borde vara missnöjd!!!” när jag kände precis tvärtom. Tänk att ha ett jobb man får gå till varje dag i 15 veckor! Bästa känslan! :)

    1. Det är sant! Folk borde börja räkna även dem igen så kanske det inte skulle vara lika jobbigt. :)

  2. Men eller hur. :) De där veckorna går förbaskat fort ändå. Faktiskt. Men det kanske är under förutsättning att man har ett jobb man trivs med.

Kommentarer inaktiverade.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial