De är inte dumma, de där politikerna…

Nu har de allt slagit huvudet på spiken!

Igår lade regeringen fram, as we all know, propositionen för kårobligatoriets avskaffande. Den var väntad men ändå oväntad (jag trodde faktiskt inte det skulle bli något efter senaste bordläggningen).

Idag kan man läsa om att den studiesociala kommittén förväntas lägga fram ett förslag om att studenter ska få studiemedel för fyra års studier och därefter, efter att vissa kriterier är uppfyllda, kunna få maximalt två års studiemedel till.

Här kan man ju gnälla om att förkorta tiden för studiemedel yada yada yada, men vet ni vad… det är så genialt att det finns inte. Inget kårobligatorium = inte så mycket till kår = inte någonting att flumma bort sin tid på. Kontenta: det kommer bli fullt reellt att ta en kandidatexamen på max fyra år.

(Att det bara är mina känslor som styr när det gäller kårfrågor gör att jag inte kan hålla en vettig diskussion om det här. Det blir spännande att se när vi börjar diskutera möjligheter och alternativ i kårstyrelsen.)