Årets viktigaste 2010

Årets artist: Robyn.

Årets bild: Första bilden på Lilla Fluffego eller någon av alla bröllopsbilderna som vi tog hos fotograf.

Årets blogg: Det finns många bra bloggar men några av dem som jag hittat i år är Nettelbarn, Tjock och glad och Underbara Claras mammablogg.

Årets bok: ”Student -64” av Gun-Britt Sundström (mer känd för att ha skrivit ”Maken”) och ”Norrtullsligan” av Elin Wägner. Mamma skaffade mig ett ex av den andra upplagan från 1908 av den senare och efter att ha satt Sundströms på bevakning på en antikvariatlista lyckades jag få tag i ett ex av den från den enda upplagan som trycktes 1966. Jag är himla glad över att ha en av de två. Böckerna berörde mig väldigt mycket.

Årets bästa: Lilla Fluffego <3 Årets dikt: Egentligen borde det väl bli den av Pär Lagerkvist som vigselförrättaren läste under vigseln, men varken maken eller jag kommer ihåg något av den. Däremot när jag nu googlade Lagerkvist så inser jag att han inte var någon vidare muntergök: Min ångest är ett risigt träd / där blodiga fåglar skrika / Stoltare ödemark finner du nog, / mig kvittar det nu lika! / Jag sitter och glor under tomma träd / och lyss till de hesa skriken / Jag ligger still under tomma träd / och ruttnar bland fågelliken!

Årets drog: Vatten. Jag är bra på att dricka i vanliga fall men det märks att jag dricker ännu mer nu som gravid. Det finns inget så gott som vatten heller, det är fantastiskt. Mm!

Årets dröm: Den enda jag minns väldigt tydligt (och eftersom jag inte verkar ha bloggat några knäppa drömmar i år) är den under natten inför första ultraljudet. Det kändes inte som att jag hade sovit någonting den natten utan det handlade bara om att vi kom för sent, att ultraljudet inte skulle bli av av tusen olika anledningar, att vi var tvungna att vänta vid ett speciellt bord, att vi blev avhysta för att vi satt vid fel bord och så vidare i all oändlighet. Till slut satte de en bebis i händerna på oss och sa ”Här är er bebis, gå nu”. Först var jag nöjd i drömmen men kom sen på ”Men jag kom ju hit för att göra ultraljud” och ville lämna tillbaka barnet. Var jag nervös tro?

Årets egoboost: Att få två jobberbjudanden varav det ena ledde till tillsvidaretjänst med arbetsuppgifter som var precis de jag drömde om under utbildningen.

Årets fest: Studentkårens 20-årskalas då jag hade klänning som matchade kårens färger och klackar på 10 cm. Ja, jag blev löjligt lång.

Årets film: Toy story 3. Jag hade seriöst väntat sedan 1999, det var dags att den kom.

Årets fråga: ”Tager du Maken att älska honom i nöd och lust?”

Årets färg: Tja, ska vi köra med rosa i år igen…? Rosa fungerar alltid.

Årets födelsedag: Makens. Ögonblicket när han förstod att han fått en sabreringssabel var oslagbart.

Årets hobby: Blommor! I våras var mitt stora helgnöje att hänga på Plantagen och titta på nya blommor att drömma om. Jag planerar att göra om det i vår. Bra hobby!

Årets hårgrej: Gå regelbundet till en och samma frisör.

Årets inköp: HTC Wildfire som inköptes efter en del våndande. Jag är sjukt nöjd.

Årets ”jag-skulle-ju-inte”: Börja äta kött igen, men jag kände mig inte tillräckligt bra på näringslära för att utsätta någon annan – läs LF – för det. Jag kan återgå till vegetariskt när det bara är jag själv som är beroende av min kropp.

Årets jävlaranamma: Skrev klart uppsats och skaffade jobb.

Årets klänning: Bröllopsklänningen.

Årets kommentar: ”Vi skulle vilja erbjuda dig en tillsvidareanställning.”

Årets komplimang: Att bli tillfrågad om att hålla i diskussion på konferens nästa år. Av alla människor som finns och som skulle kunna ha något att säga om Twitter och bibliotek så blev jag tillfrågad (efter hur många nej vet man ju inte och att några sådana skulle ha förekommit tänker jag inte låtsas om).

Årets konsert: Jakob Hellman tillsammans med mamma i augusti.

Årets kurs: Open source- och XML-kurserna från Miun.

Årets känsla: Kärlek. Kärlek, kärlek, kärlek. En massa kärlek.

Årets låt: Defying gravity från musikalen Wicked. Som jättenygravid, vi snackar samma vecka, lyssnade jag som en tok på den här på jobbet. Jag satt hela dagarna och hade den på repeat. Det var den bästa låt jag hade hört. På helgen tittade jag på YouTube-klipp och grät till den. Maken frågade hur det var och jag svarade ”Men den har ju så många djup, den här låten…!” Känslig var bara förnamnet.

Årets missbrukade ord: ”Bebiiiiis!!!!”

Årets mjukaste: Jag. Jag sväller över alla bredder och kanter. Dock i god konkurrens med LF:s åka-hem-från-bb-overall som är ett med det mjukaste jag varit med om.

Årets musik: Robyn, Oskar Linnros, Säkert, Glee, Lady Gaga.

Årets musikcitat: ”Something has changed within me, something is not the same”.

Årets måltid: Någon gång i somras när jag hade börjat äta kött igen och åt korv och köpepyttipanna. Maken tyckte att det var ”sunkig mat” men oj, vad jag njöt. Annars var bröllopsmiddagen väldigt god, vi var på Carl Michael tillsammans med pappa på min födelsedag och det var gott som vanligt, vi åt tapas på vår fyraårsdag och det var riktigt gott vill jag minnas (note to self: behöver kanske inte boka bord på liten spansk restaurang dagen innan midsommarafton – det var bara vi där på hela tiden). Jo, när jag var sjuk i augusti fick jag önska mat och önskade ”mushy fisk”. Maken hade lite svårt att ta till sig konceptet av ”mushy fisk” men gjorde sitt bästa och det blev precis så gott som jag hade hoppats på. Åh, mushy fisk, mm.

Årets märkligaste: En tillsvidareanställning och Lilla Fluffego. Båda kom lite hastigt och lustigt.

Årets möbel: Den nya soffan. Vi letade länge och väl och plötsligt så bara fanns den där och hade allt vi ville ha. Dessutom var den billig.

Årets obsession: Hembakat bröd.

Årets present: Bröllopspresenten från makens farmor och farfar som var en tvättmaskin. Jag tänker inte gnälla det minsta på allt tvätt som måste hängas på minst ett halvår!

Årets resa: Semestern till västkusten. Maken, katten och jag i en pytteliten stuga på en camping den varmaste veckan på hela sommaren och vi kunde inte ha öppna fönster för då smet katten. Det var varmt, men vi hade det bra och satt på verandan, åt chips och spelade Uno. Väldigt ”Sunes sommar”.

Årets revival: Har jag gjort någonting som inte var nytt i år? Det känns inte så. Bara nya grejer.

Årets SAB-kod: Under min Deweykurs konstruerade jag en jättefin kod för Lilla Fluffego men den ligger på jobbet nu. Annars tycker jag väldigt mycket om 020 och 004.6 och deras vidareindelningar.

Årets serie: Glee!

Jag var bara på tre sittningar i år så:
Årets (bästa tema)sittning: Nubbedraget (näe, ”Hobos and brats” var inget bra tema. Det var bättre förr!).
Årets (overalls)sittning: Nubbedraget.
Årets (snyggklädsel)sittning: Studentkårens 20-årskalas.

Årets skivor: ”Body talk”-triologin.

Årets “skämmigaste”: I så fall har jag förträngt det så hårt att jag inte minns det.

Årets smartaste/nördigaste: ”Ruler of the world”. En kollega bad mig katalogisera en linjal åt honom så jag gjorde det. Jag gav den titel, författare, utgivningsår och hela kittet. Sedan chippade jag den och lånade ut den åt honom. Jag funderade på att ställa den på väntehyllan men avstod. Han skrattade gott.

Årets sms: Definitivt något från Lillebror men de är inte så roliga tagna ur sitt sammanhang så jag avstår från att citera. Men han är som sagt en av de roligaste jag känner så det blir lätt roliga sms också.

Årets sommarvärd: Pija Lindenbaum den 29 juli.

Årets stad: Stockholm. Men jag måste säga som Håkan ”att Stockholm blir aldrig min stad” på riktigt. Jag önskar att Stockholm kunde bli det dock.

Årets studentikosa: Såg Nobelfesten och mindes tillbaka. Det var fint.

Årets sökfråga: Jag minns inte någon exceptionell sökfråga men jag minns en användare som kom fram när jag stod i disken. Han hade tidigare fått hjälp av en kollega med hur han skulle gå tillväga för att söka information till sitt exjobb i en specifik databas. Jag får nästan alltid lite panik av sådana här frågor för jag kan inte bra söktermer inom kemi eller så, där är studenterna så överlägsna mig, men den här killen ville mer ha hjälp kring själva sökningen. Då blev jag istället väldigt lycklig. Vi diskuterade trunkering, sökresultat, ranking, hur skulle han göra för att optimera resultaten etc en lång stund och jag var ovanligt nöjd när han hade gått (han verkade också nöjd med svaren).

Årets upptäckt: Twitter. Det tog elva månader men sen föll poletten ner rejält och nu tycker jag att Twitter berikar mitt liv väldigt mycket. Jag gör mycket av min omvärldsbevakning där, jag får reda på saker först där, jag får input från andra där, jag ger input till andra där. Att då skaffa en smart telefon kan ses både som en förbannelse och en välsignelse.

Årets video: Eftersom YouTube tog bort versionen av ”Halo” så får det bli den här. Han gör sången så himla bra på teckenspråk, jag blir så imponerad.

Och den här är typ det gulligaste någonsin. Ikaah och jag satt och tjöt när vi såg den, både en och två gånger.

Årets väder: Det har varit riktigt bra väder i år tycker jag. Sommaren var varm och solig och vintern har hittills varit kall och snöig. Våren var bra och doftade gott, hösten var lövig och kort.

Årets välbehövliga: Avslut på studierna.

Årets webbsida: Lätt den vi planerar att göra till jobbet. Jag har gjort en mockup på designen och den innehåller allt som vi som jobbar med det här gillar och ingenting av det vi inte gillar. Jag vet att slutdesignen inte kommer vara i närheten av det jag gjort, men det är roligt att vi har kommit igång.

Årets överraskning: Att vi faktiskt gifte oss till slut. Det var det väl ingen som trodde, speciellt inte i november 2006.

Årets värsta: Dödsfallet i somras.

Och så 2010 vs 2011:
Gjorde 2010 – inte göra 2011: Skaffa jobb.
Inte gjorde 2010 – vill göra 2011: Föda barn. Fixa X11-programmet på datorn så jag kan börja använda GIMP igen.
Gjorde 2010 – vill göra 2011: Jobba.
Inte gjorde 2010 – inte göra 2011: Vara arbetslös.

Avstämning med förra listan:
Gjorde 2009 – inte göra 2010: Skriva uppsats. Pierca mig? Check på båda! (Shit, har jag gått ett helt år utan att pierca mig…?)
Inte gjorde 2009 – vill göra 2010: Hitta en bra frisör. Check! Och hon är så himla bra och förstår mig så himla bra! Jag vill inte gå till någon annan någonsin!
Gjorde 2009 – vill göra 2010: Skaffa bra jobb! Åka till London? Check på båda. Jag skaffade mig det bästa tänkbara jobbet och jag var i London på just jobbets bekostnad – gilla på den.
Inte gjorde 2009 – inte göra 2010: Jag vet inte… slå mig i huvudet med en hammare? Det verkar dumt liksom. Check där med.

6 kommentarer

  1. Oh… Sån man måste ha sked till för att det är hopplöst att få fast på gaffeln? I get it. Det borde funka.

  2. Rosa fungerar alltid! :D

    Ska vi fixa traskläder till lilla Fluffego nu eller ska vi kanske vänta tills det är dags för universitetsstudier? :)

    1. Haha. Jag tror vi väntar tills det är dags för högre studier, men tack ändå! :) Jag vet dock föräldrar som varit aktiva mästerister och som sytt matchande overaller till sina barn. Det är lite gulligt faktiskt.

Kommentarer är stängda.