Dag 25 – En första

Det första riktiga blogginlägget jag gjorde på en extern webbadress och som finns kvar, mind you. Jag gjorde en resning och det här var tydligen tillräckligt bra för att vara kvar, men det är hemskt kryptiskt. Det summerar i alla fall en helg i juli 2006 när jag och mitt gymnasiekollektiv träffades för att fira en av oss och hennes mamma som tillsammans fyllde 70 år.

Min första tweet efter en kurs i webb 2.0 och sociala medier.

Min första Facebookuppdatering hittar jag ingen generator för och jag gitts inte scrolla tillbaka mer än tre års facebookande, tyvärr. Men den behandlade säkert att jag inte förstod vitsen med Facebook tidig höst 2007.

Min första mejladress skaffade jag 1999 när jag precis börjat i sjuan: roberta_86@hotmail.com. Det skulle prompt vara ett understreck – punkter i en mejladress var ute. Roberta var min favorithäst i stallet där jag red. Helt logiskt.

Mitt första besök på webben var när mamma läste på högskola 1995, 1996 och hade tillgång till uppkoppling i datorsalarna där. Jag skrev ner långa och krångliga webbadresser som jag inte minns var jag hittade men som ledde till bilder på kungafamiljen. Vid ett tillfälle kom en student som satt i närheten av oss tillbaka och fick frågan av sin kompis ”Hade våra artiklar kommit ut?” ”Eh, nej, det kom en bild på kronprinsessan…”

Mitt första försök till webbkodning var också 1999 och jag gjorde en väldigt, väldigt gul hemsida som innehöll text som inte gjorde sig bra mot det gula, en gigantisk bild på min klass och några animerade gif:ar. Jag sa ju att det var på 1990-talet, eller hur?

Min första – och hittills enda – domänadress är joelly.se som jag köpte i januari 2008 för att just lägga upp en WordPressblogg på. Över tid har det varierat vad som funnits på adressen, ibland bara en bild, ibland har det länkats vidare till den här adressen. Sedan november 2009 har adressen lett till min webbsida som jag lade upp inför att jag skulle ut och söka jobb.

Mitt första internetnick var också Joelly. Inte till mycket fantasi här inte.

Första gången jag använde en dator var jag ungefär fyra, fem och vi hade tydligen en dator hemma som jag spelade på, men det minns jag inte.

Mitt första minne av en dator är från lågstadiet när jag gick på fritids och vi på vissa lov kunde få sitta i skolans datorsal och använda datorerna. Längs ena sidan fanns en rad med Windowsdatorer som man kunde lägga Harpan på och längs andra sidan fanns en rad Macdatorer som man kunde måla på. Macdatorerna var redan då, och utan att vi egentligen förstod hypen (även då), de mest populära.

Min första dator som jag köpte själv och för egna pengar var en iBook 4G i januari 2006, några månader innan de ersattes med Macbook. Jag har nästan alltid lyckats köpa datorer precis när en ny version eller ett nytt OS ska släppas så jag är alltid sist med det gamla, men jag är glad ändå.

Vilken milstolpe har jag glömt?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial